Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

16-05-2018 14:08:31

Πρέβεζα: Να καθαριστεί άμεσα η «Ζούγκλα» στην οδό Μονεμβασιάς…

Ζούγκλα θυμίζει η οδός Μονεμβασιάς στην Πρέβεζα, πλησίον των παλιών σφαγείων, λόγω της απίστευτης άγριας βλάστησης που αποτελεί εδώ και χρόνια μάστιγα για τους κατοίκους της περιοχής.

Δίπλα στο ράδιο άλφα και στις κατοικίες, ένα «βουνό» από αγριόχορτα και βάτα, σε δημοτική όπως επισημαίνουν έκταση, τους έχει κάνει το βίο αβίωτο.

Οι κάτοικοι δηλώνουν απεγνωσμένοι, καθώς εδώ και 4 χρόνια καλούν το Δήμο Πρέβεζας να καθαρίσει την περιοχή, διότι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εδώ και τέσσερα, είτε με ζώα που εγκλωβίζονται και τελικά πεθαίνουν μέσα στο χόρτα, είτε με άλλα μικρά άγρια ζώα (φίδια κ.α.) που έχουν βρει καταφύγιο στο σημείο και καταλήγουν στις αυλές των σπιτιών τους.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, στη σημείο θα έπρεπε εδώ και αρκετό καιρό να υπάρχει δρόμος ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση, αλλά για κάποιους λόγους δεν προχώρησε. Ακόμη και φοιτητές που νοικιάζουν σε διπλανές κατοικίες, δεν μπορούν να διασχίσουν το «μονοπάτι» προκειμένου να βγουν στον κεντρικό δρόμο.

Οι δικαιολογίες του Δήμου είναι γνωστές: «δεν υπάρχουν χρήματα», «δεν υπάρχουν μηχανήματα», «δεν υπάρχει προσωπικό» και διάφορες άλλες παρόμοιου τύπου.

 

 

Πέραν των παραπάνω προβλημάτων, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στις φωτογραφίες που παραθέτουμε, υπάρχει άμεσος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει σήμερα κιόλας να επιληφθεί του θέματος, πριν βρεθεί προ τετελεσμένων ενόψει θερινής περιόδου.

Μοιάζει αδιανόητο τη στιγμή που κόσμος ζητάει να ευπρεπιστεί μια δημοτική περιοχή ώστε να μπορούν να ζήσει αρμονικά στα σπίτια του, δηλαδή ζητάει το αυτονόητο, πριν λίγες ημέρες η Δημοτική Αρχή να καλεί κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για να πληρώσει 600 ευρώ την επίσκεψη Π. Σκουρλέτη τον οποίο μάλιστα κάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο Δήμος.

Ας καλέσει λοιπόν τώρα κιόλας η Δημοτική Αρχή την αρμόδια Επιτροπή ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο προκειμένου να καθαριστεί η περιοχή, ειδάλλως θα είστε υπόλογοι…, διότι λεφτά για δημόσιες σχέσεις υπάρχουν, άρα υπάρχουν και για τις ανάγκες των δημοτών…

Άρης ΤσελίκοςΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ