Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

16-05-2018 13:58:44

Πρέβεζα: Την απομάκρυνση στεγάστρων αμιάντου ζητούν οι κάτοικοι του Ωρωπού

Γενική Συνέλευση των πολιτιστικών συλλόγων και κατοίκων του Ωρωπού Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα.
Οι κάτοικοι του Ωρωπού ζητούν την άμεση έγγραφη απάνταση των υπηρεσιών και φορέων στις οποίες έχει κοινοποιηθεί το σχετικό έγγραφο και αφορά τις άμεσες - ενέργειες που προτίθεστε να πραγματοποιήσετε ως προς την απομάκρυνση από το Δ.Δ. Ωρωπού των απαγορευμένων και επικίνδυνων στεγάστρων (καρκινογενείς συστατικά του αμιάντου) για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και την ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (σχετικά άρθρα και διατάγματα) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Υ.).
Κατόπιν του υπερβολικά μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας που απεβίωσαν λόγω του καρκίνου τα τελευταία συνεχόμενα έτη σε πολύ νεαρό της ηλικίας και μετά από επανειλημμένες άκαρπες προσπάθειες των πολιτών του τόπου μας και την επανειλημμένη ενημέρωση των τοπικών αρχών και των τοπικών φορέων για τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχουν οι 2.000 και πλέον κάτοικοι του Δ.Δ. Ωρωπού και άρα η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ των κατοίκων μαζικά αλλά και η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ που εκτυλίσσεται.
Αιτούμαστε-παρακαλούμε και επιφυλασσόμαστε για τη χρήση κάθε Νόμιμου Δικαιώματός μας για τα παρακάτω:
1. ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΤΟ Δ.Δ. ΩΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ (ΕΛΕΝΙΤ) ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ.
2. ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ (ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΗΣ Μ.Ο.Μ.Α.Σ.).
3.ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ Δ.Δ. ΩΡΩΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ (ΣΤΑΒΛΟΙ, ΑΠΟΘΗΚΕΣ κ.α.) ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ.
4. α)ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ.
β)ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ.
5.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΗ ΟΔΗΓΙΑ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) ΑΠΟΞΗΛΩΣΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΑΠΟ ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
6.ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗ ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΩΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙΚΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ Δ.Δ. ΩΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ:

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
ΚΑΚΙΟΥΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Δ.ΩΡΩΠΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΑΚΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΩΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΣΠΥΡΑΚΟΣ ΙΩΣΗΦ

ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΤΣΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΤΑΓΚΑΣ ΙΩΣΗΦ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΡΩΠΟΥ
ΧΡΗΣΤΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

ΔΟΥΜΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΦΛΟΥΡΗ ΕΛΕΝΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΙΟΥ 2018ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ