Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

10-10-2017 18:27:40

Πρέβεζα: Εκφραστής της «ανάπτυξης» η Δημοτική Αρχή

Εκφραστής της «ανάπτυξης», έχει γίνει κατά κύριο λόγο η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας, που την επέλεξαν οι πολίτες να διαχειριστεί για δεύτερη φορά το μέλλον μας…

Πολλά τα δείγματα γραφής για τον τρόπο που διαχειρίζεται η Δημοτική μας Αρχή τα προβλήματα της πόλης…

Δεν έχουμε ξεχάσει τον ξεσηκωμό των κατοίκων της Σμυρτούλας για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που η Δημοτική Αρχή σχεδίαζε να τον εγκαταστήσει στον Κούκο. Τελικά τότε οι πολίτες κέρδισαν και ο ΣΜΑ κατέληξε στην ΒΙΠΕ. Δεν ξεχνάμε την Κυανή Ακτή και το «μπάζωμα» της περιοχής, όπου οι πολίτες ήταν αυτοί που πάλι εμπόδισαν τις εργασίες και τελικά διασώθηκε η παραλία «κόσμημα» της Πρέβεζας.

Οι συμπολίτες πλέον είναι ιδιαίτερα καχύποπτοι, μετά απ' όσα είδαν τα μάτια τους. Για το λόγο αυτό, απεύθυναν αίτημα στην Τ.Φ.  – μιας και δεν έχουν ενημέρωση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο – να πληροφορήσουμε την κοινή γνώμη για τις εργασίες που γίνονται στην θαλάσσια περιοχή του Τουριστικού λιμανιού της Πρέβεζας.

Στην περιοχή του τουριστικού λιμένος πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες, πασσαλομπήξεις, υποθαλάσσιες εκσκαφές για εκβαθύνσεις κ.α.

Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε από αρμόδιες Αρχές, πρόκειται να γίνει εκβάθυνση πυθμένα από 1,5 μέτρα βάθος που είναι αυτή τη στιγμή, στα 4 με 4,5 μέτρα βάθος. Η εταιρεία έχει τις απαιτούμενες άδειες, οπότε δεν τίθεται κάποιο θέμα νομιμότητας.

Τα βυθοκορήματα, τα προϊόντα δηλαδή από την θαλάσσια εκσκαφή, μεταφέρονται με πλωτό σκάφος και εναποθέτονται σε οριοθετημένη περιοχή, αρκετά μίλια από το παραλιακό μέτωπο, οπότε δεν υπάρχει ζήτημα ρύπανσης ή αλλοίωσης του πυθμένα.

Αρκετοί συμπολίτες εκφράζουν ερωτηματικά για το θέμα της υποχώρησης του εδάφους στο ύψος του πάρκινγκ της παραλίας, καθώς από τη στιγμή που θα γίνουν οι εκβαθύνσεις, είναι επόμενο να υπάρξει κίνδυνος υποχώρησης.

Κατόπιν έρευνας, διαπιστώσαμε πως κατά μήκος του πάρκινγκ, στη θάλασσα, θα τοποθετηθούν ειδικά στηρίγματα – το κόστος των οποίων αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ – ώστε να διασφαλιστεί το έδαφος και να μην υπάρχει κίνδυνος.

Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες που διαμαρτύρονται για την εικόνα που παρουσιάζει η παραλία τις τελευταίες ημέρες, λόγω της μεγάλης περίφραξης που θυμίζει «φρούριο». Θα πρέπει να πούμε πως η συγκεκριμένη περίφραξη περιορίζει κατά πολύ το θόρυβο αλλά και τη σκόνη από τις όποιες εργασίες στην περιοχή και είναι αδειοδοτημένη από τις αρμόδιες Αρχές.

Όσον αφορά το Εμπορικό Λιμάνι, το λιμάνι της… «αγωνίας» όπως κάποιοι το χαρακτήρισαν, μετά από όσα προηγηθήκαν τα τελευταία χρόνια, πληροφορούμαστε πως οι διαδικασίες για νέα προβλήτα προχωρούν ώστε να υπάρξει οριστική λύση στα όποια προβλήματα υπήρχαν.

Για τους αλιείς του παραλιακού μετώπου της Πρέβεζας, φαίνεται ότι η «εξορία» τους στο αλιευτικό Καταφύγιο του λιμανιού και η διαμόρφωση χώρου για να πωλούν τα ψάρια τους, αποτελεί πλέον μονόδρομο.

Η Δημοτική Αρχή άλλωστε, ουκ ολίγες φορές, έδειξε την αγάπη της για τον τουρισμό, όχι μόνο για το τουριστικό λιμάνι, αλλά και με τις τελευταίες της προσπάθειες για την περίφημη «αξιοποίηση» των πρώην Στρατοπέδων Σολωμού και Πεδίο Βολής.

Η Πρέβεζα, εκτιμώ ότι μεταβάλλεται σιγά σιγά σε κέντρο αναψυχής, με μπιτς μπάρ, κότερα και πεντάστερα ξενοδοχεία.

Από πόλη των Κάστρων, πηγή πλούτου με αγροτική παραγωγή και αλιεία, θα δούμε σε λίγα χρόνια την Πρέβεζα να μετατρέπεται σε παραθεριστικό προορισμό των συνταξιούχων της Ευρώπης…, θα γίνει η Πρέβεζα των σερβιτόρων, των καμαριέρων και των αχθοφόρων…

Ίσως αυτό είναι το μέλλον που ονειρεύονται κάποιοι για την περιοχή μας… Όνειρο γι’ αυτούς, εφιάλτης για κάποιους άλλους, πιο υποψιασμένους…

Άρης ΤσελίκοςΟΙΚΟΝΟΜΙΑ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ