Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

10-02-2018 13:40:04

Η Πρέβεζα τίμησε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Χαράλαμπο

Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Χαράλαμπο τίμησε με λαμπρότητα σήμερα η Πρέβεζα.

Στις 9 το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Κοζάνης Παύλου, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος  Τιμόθεου και Πρέβεζας Χρυσοστόμου.

Παρά τον άστατο καιρό και το τσουχτερό κρύο, πλήθος κόσμου συνέρρευσε από νωρίς στην Εκκλησία. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτ. Κλάπας, οι δύο Βουλευτές του Νομού μας Κ. Μπάρκας και Στ. Γιαννάκης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαΐλης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Δημ. Παππάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, Φορείς, Σύλλογοι κ.ά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους την οποία μετέφεραν σπουδαστές των Ναυτικών Σχολών. Προεξαρχούσης της Φιλαρμονικής, η πομπή που αποτελούνταν από μαθητές, σπουδαστές, Κλήρο και λαό, ξεκίνησε από τον Ναό του Αγίου Χαραλάμπους διέσχισε την κεντρική αγορά, πέρασε από το Δικαστικό Μέγαρο και από εκεί στην παραλία της Πρέβεζας, καταλήγοντας ξανά στο Μητροπολιτικό Ναό.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας με δεξίωση.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του πολιούχου μας Αγίου Χαραλάμπους, ενώ τόνισε την ανάγκη για ενότητα μέσα στην δύσκολη εποχή της κρίσης που διανύουμε.

Ο Μητροπολίτης Πρέβεζας Χρυσόστομος μίλησε για την πίστη των Αγίων και τα βασανιστήρια τα οποία υπέστησαν. Αναφερόμενος στον Άγιο Χαράλαμπο, τόνισε το φρόνημά του να αντισταθεί στις δυσκολίες, επισημαίνοντας ότι στη σημερινή εποχή ο Άγιος Χαράλαμπος έρχεται να μας διδάξει αυτόν τον τρόπο και στάση ζωής.

 

Παρακολουθήστε απόσπασμα απο τις εκδηλώσεις:

 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πρέβεζας πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στους επίσημους προσκεκλημένους Μητροπολίτες, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Δήμου.

Άρης ΤσελίκοςΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ