Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

09-02-2018 19:59:04

Πρέβεζα: Ενημερώστε τους πολίτες για την αρχαία Νικόπολη! Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη νέα είσοδο πόλης;

Με αφορμή την πρόσφατη ομιλία του Προέδρου του Ομίλου Unesco N. Πρέβεζας Ευάγγελου Κατσίμπρα για την ένταξη της Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της Unesco, γίνεται φανερό πως αυτές οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υποβολή του φακέλου, μοιάζουν πλέον να χάνουν την ορθή τους έννοια και να αποτελούν ίσως μια μορφή «δικαιολογίας» για εκείνους που δεν κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες…

Ο εθνικός δρόμος που γειτνιάζει η αρχαία Νικόπολη, παραμένει στη θέση του! Πριν από λίγους μήνες, ο Αντιπεριφερειάρχης Στρ. Ιωάννου σημείωσε πως οι διαδικασίες προχωρούν, χωρίς ωστόσο τίποτα μέχρι στιγμής να δείχνει πως όντως ξεπεράστηκαν τα όποια «προβλήματα»(;) υπήρχαν.

Εάν το ζήτημα του δρόμου δεν λυθεί, θα πρέπει να ξεχάσουμε τον Φάκελο ένταξης της Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της Unesco…, δυστυχώς αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ζήτημα των απαλλοτριώσεων δεν έχει λυθεί ακόμη οριστικά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ξεκάθαρο εάν όντως είναι αυτό το μοναδικό «αγκάθι» και το θέμα δεν προχωράει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, από τη στιγμή που ο δρόμος θα παύσει να αποτελεί κεντρική αρτηρία κυκλοφορίας, θα πρέπει να ταυτόχρονα να προχωρά και η νέα είσοδος της Πρέβεζας, κάτι που επίσης δεν γνωρίζουμε σε ποιά φάση βρίσκεται.

Χωρίς την παραμικρή διάθεση υπονόμευσης ή αμφισβήτησης της προσπάθειας που συντελείται από πλευράς Αντιπεριφερειάρχη Στρ. Ιωάννου, αλλά και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων με το θέμα Φορέων ή αρμόδιων Υπηρεσιών, οφείλουμε να μεταφέρουμε το αίτημα συμπολιτών μας οι οποίοι ζητούν επίσημη ενημέρωση επί του συγκεκριμένου θέματος.

Η ενημέρωση θα πρέπει να αφορά πρωτίστως τι γίνεται με το θέμα του δρόμου που διασχίζει την αρχαία Νικόπολη, εάν δηλαδή θα φύγει ή εάν θα μετατραπεί σε ήπιας κυκλοφορίας, με σχετικό χρονοδιάγραμμα, τη νέα είσοδο της Πρέβεζας, τις απαλλοτριώσεις και εάν τελικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα που καθυστερεί τις διαδικασίες, τις χρηματοδοτήσεις κλπ.

Γενικότερα οι συμπολίτες ζητούν να μάθουν τον σχεδιασμό, αλλά με σαφή χρονοδιαγράμματα….

Η κοινή γνώμη και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, δικαίως ζητούν ενημέρωση. Πρέπει να διαπιστωθεί τί μέλλει γενέσθαι.

Σε περίπτωση που το αίτημα των συμπολιτών δεν εισακουστεί, τότε από την πλευράς μας θα συμπεράνουμε, πως το μεγαλεπήβολο και μεγαλόπνοο σχέδιο για ένταξη της Νικόπολης στην Unesco, μάλλον έχει παραπεμφθεί από τους αρμόδιους στις καλένδες…

Άρης ΤσελίκοςΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ