Μ.Η.Τ. 232309
03-04-2017 21:39:11
Το «Ελληνικό Πρωινό της Πρέβεζας» με παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα που συνθέτουν τη γαστρονομική κουλτούρα της, παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Margarona Royal.
Λίγο πριν την εκδήλωση προηγήθηκε ενημέρωση των ξενοδόχων για την κατάταξη των καταλυμάτων.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Δημοτικό Λιμενικού Ταμείου και αρμόδιος για θέματα τουρισμού του Δήμου Ευάγγελος Συγκούνας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Γιαμάς, ο Πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης, ενώ τον συντονισμό είχε η Σέβη Κονταξή.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι μια ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια. Το «Ελληνικό Πρωϊνό» το Ηπειρώτικο και Πρεβεζάνικο πρωινό είναι ότι πιο σημαντικό και θέλω να ευχαριστήσω τον Γ. Πίττα που είχε τη σύλληψη αυτής της ιδέας, μας οδηγεί στην γνώση της ελληνικής γαστρονομίας, αλλά και στην στήριξη των ντόπιων παραγωγών, δεν υπάρχει μεγαλύτερος πλούτος από αυτό που βλέπουμε σήμερα» σημείωσε ο κ. Ιωάννου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Γιαμάς υπογράμμισε ότι «Πέρυσι, στο τέλος του Αυγούστου, πρωτοπειραματιστήκαμε αυτή την πρωτοβουλία και ήταν όχι μόνο συμπατριώτες μας αλλά και από όλη την Ήπειρο και αναδείξαμε πόσο δύναμη έχουν τελικά τα Ηπειρώτικα προϊόντα. Από ότι γνωρίζω υπάρχει δέσμευση του Περιφερειάρχη μας να επαναλαμβάνεται η εκδήλωση κάθε Αύγουστο στην Πρέβεζα. Έρχεται σήμερα η Νέα Ένωση Ξενοδόχων με το πλάνο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος να αποτυπώσουμε τον σχεδιασμό» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαμάς.
Ακολούθησε χαιρετισμός απο τον αρμόδιο για τον Τουρισμό στο Δήμο Πρέβεζας Ευάγγελο Συγκούνα, τον Πρόεδρο της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Π. Χαλκίδη, απο τον εμπνευστή και δημιουργό του ελληνικού πρωινού Γεώργιο Πίττα αλλά και αρχιμάγειρες.
Παραθέτουμε σύντομο απόσπασμα από τις ομιλίες:
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιδείξεις παρασκευής Φύλλου, παρασκευής γιαουρτιού και παρασκευής προϊόντων χωρίς γλουτένη, όπως επίσης να απολαύσουν τα Πρεβεζάνικα προϊόντα και πιάτα.
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων συμμετείχαν η Αγνή Χρηστίδου Γενική Διευθύντρια του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Αναστάσιος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ.α.
Η ξεχωριστή παρουσίαση διοργανώθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και τη Νέα Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων.
Το «Ελληνικό Πρωινό» είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που συνδέει και αξιοποιεί τον πολιτισμικό- γαστρονομικό πλούτο της χώρας, έχει αγκαλιαστεί σε πανελλαδικό επίπεδο από τους ξενοδόχους, τους Chefs, τους παραγωγούς, την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ η εφαρμογή του στα ξενοδοχεία μιας περιοχής μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξή της σε δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό.
Ρεπορτάζ: Άρης Τσελίκος
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό απο την εκδήλωση:
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ περισσότερα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ