Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

21-11-2017 18:36:51

Το έγκλημα κατά των ζώων συνεχίζεται. Πληθαίνουν οι φωνές για κινητοποίηση των Αρχών

Για οργανωμένη επιχείρηση «εκκαθάρισης» αδέσποτων αλλά ακόμη και δεσποζόμενων ζώων (σκύλοι-γάτες) κάνουν λόγο μέλη της «Παρέμβασης Για Τα Ζώα» το τελευταίο διάστημα στις περιοχές Λούρου, Ωρωπού, Μύτικα και Μονολιθίου Πρέβεζας, καθώς περισσότερα από 25 σκυλιά αλλά και γάτες έχουν βρεθεί νεκρά σχεδόν μέσα σε λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με μέλη του Συλλόγου «Παρέμβαση Για Τα Ζώα» η επιχείρηση εξόντωσης γίνεται με τη μέθοδο δηλητηριάσεων και ήδη έχουν σταλεί δείγματα προς τοξικολογική εξέταση.

Να σημειωθεί ότι η δράση των δολοφόνων δεν κάνει διακρίσεις, καθώς μεταξύ των νεκρών σκύλων ήταν και δεσποζόμενα ζώα. Κινούνται δηλαδή στη λογική «ότι περπατάει εκτελείται».

Σύμφωνα με καταγγελίες, τα περισσότερα θύματα εντοπίστηκαν στον Λούρο. Σημειώτεον ότι πριν μερικούς μήνες η Τ.Κ. Λούρου είχε αποστείλει έγγραφο στον Δήμο Πρέβεζας ζητώντας τη στείρωση 30 σκύλων. Αν και μέλη της «Παρέμβασης Για Τα Ζώα» ζήτησαν την καταγραφή των σκύλων στο Λούρο, προκειμένου να ακολουθήσει η στείρωσή τους, τελικά δεν έγινε τίποτα μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Λούρο Θεοδ. Κατσαούνο, ήδη έχει υποβληθεί μήνυση από την πλευρά του Δήμου κατά αγνώστων και η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Σε δηλώσεις του στην Τ.Φ., ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης καταδίκασε το γεγονός σημειώνοντας πως αμέσως μόλις ενημερώθηκε για τα συμβάντα κίνησε τις διαδικασίες ώστε να υποβληθεί μήνυση, ζητώντας να συλληφθούν και τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Μηνύσεις κατά αγνώστων έχουν υποβάλλει και κάτοικοι του Λούρου, ενώ το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από καταγγελίες και εκλύσεις για βοήθεια να βρεθούν οι δράστες.

Παραθέτουμε μία από τις εκατοντάδες αναφορές συμπολιτών στο διαδίκτυο για το θέμα:

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο διαδίκτυο ο Βαγγέλης Δρίβας: «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν ανευρεθεί πάνω από 10 σκύλοι νεκροί από δηλητηρίαση μόνο στον Λούρο Πρέβεζας, ενώ κάποια έχουν εξαφανιστεί. Σε διπλανό χωριό, στον Νέο Ωρωπό, βρέθηκαν σε μία ημέρα, όπως με ενημέρωσαν, δεκαπέντε -15- σκύλοι δηλητηριασμένοι. Στον Μύτικα Πρέβεζας έχουν αναφερθεί άλλοι έξι -6- τουλάχιστον σκύλοι δηλητηριασμένοι, με τα τρία -3- ζώα εξ αυτών να είναι δεσποζόμενα.
Στον Λούρο οι σκύλοι έχουν βρεθεί νεκροί σε διαφορετικές γειτονιές τους χωριού. Ο δράστης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ, αλλά ΠΟΛΛΟΙ. Το έγκλημα είναι πολύ καλά μεθοδευμένο και φαίνεται να υπάρχει σχέδιο για την εξόντωσή τους. Πλέον, στην πατρική μου γειτονιά, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ αδέσποτος σκύλος.

Συγκεκριμένα στον Λούρο, 2 δηλητηριασμένοι σκύλοι βρέθηκαν πριν από 1,5 με 2 εβδομάδες έξω από το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του χωριού, ζώα τα οποία τύχαιναν της αγάπης διαφόρων παιδιών, όπως με ενημέρωσε μητέρα που το παιδί της πηγαίνει στο εκεί σχολείο...δηλητηριασμένα δολώματα πλησίον χώρων που παίζουν μικρά παιδιά! Κι ακολουθούν κι άλλοι!
Άλλοι 2 βρέθηκαν την 15/11/2017 έξω από φροντιστήριο ξένων γλωσσών και πλησίον σούπερ μάρκετ, τα οποία φρόντιζαν υπάλληλοι αυτού.
Ένας δεσποζόμενος βρέθηκε δηλητηριασμένος την 16/11/2017.
Ένας ακόμα εθεάθη προφανώς δηλητηριασμένος την 17/11/2017 πλησίον του Δημαρχείου Λούρου.
Βραδινές ώρες της 18/11/2017, βρέθηκαν άλλοι τρεις σκύλοι δηλητηριασμένοι σε διαφορετικές γειτονιές, ένας εκ των οποίων δεσποζόμενος, ενώ για έναν ακόμη αγνοείται η τύχη του.
Την 19/11 & 20/11 βρέθηκαν ακόμη δύο δηλητηριασμένοι, από ένας -1- σε κάθε ημέρα.
Βλέπετε την αλληλουχία των συμβάντων. Σημειωτέον ότι όλοι οι σκύλοι που ανευρέθηκαν ήταν φιλήσυχοι και μέσα σε αυτά είναι αρσενικά και θηλυκά.

Κι αυτά είναι μερικά από τα ανευρεθέντα ζώα…αναρωτιέμαι πόσα ακόμα δε θα βρεθούν και θα απορριφθούν ή έχουν ήδη απορριφθεί στα σκουπίδια ή σε χαντάκια» καταλήγει η συγκεκριμένη ανάρτηση.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ενημέρωση για την αυστηροποίηση των νόμων για τα ζώα, φαίνεται ότι στην περιοχή μας κάποιοι δεν εννοούν να αντιληφθούν πως κανείς δεν τους δίνει το δικαίωμα να αφαιρούν ζωές.

Σύμφωνα με ειδικούς Οι βίαιες πράξεις σε βάρος των ζώων έχουν αναγνωριστεί ως ενδείξεις επικίνδυνης ψυχοπάθειας, που σπάνια περιορίζεται σ’ αυτά. Οι κοινωνιολόγοι, ψυχίατροι και εγκληματολόγοι. διαθέτουν αρκετά στοιχεία, που συνδέουν τις πράξεις βίας προς τα ζώα με αντίστοιχες συμπεριφορές με ανθρώπινα θύματα. Σύμφωνα με το FBI – καθώς στις ΗΠΑ υπάρχουν στατιστικά στοιχεία και γίνονται ανάλογες μελέτες – ιστορικό βίας προς τα ζώα έχουν οι περισσότεροι βιαστές και οι δολοφόνοι κατ’ εξακολούθηση.

Οι μελέτες, οι οποίες γίνονται πάνω σε ανθρώπους, που έχουν διαπράξει φριχτά εγκλήματα σε βάρος συνανθρώπων τους, αποδεικνύουν πολύ συχνά, ότι υπάρχει ιστορικό κακοποίησης ζώων, πριν  οι εγκληματίες καταλήξουν στα ανθρώπινα θύματα.

Χθες το βράδυ, ένα ακόμα σκυλί βρέθηκε νεκρό στο Λούρο. Το έγκλημα συνεχίζεται, όμως πληθαίνουν οι φωνές σε όλη την Πρέβεζα αλλά και πανελλαδικά που ζητούν την κινητοποίηση των Αρχών και της Αστυνομίας προκειμένου να βρεθούν οι δολοφόνοι.

Άρης ΤσελίκοςΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ