Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

18-05-2017 18:23:45

Το 4ο Μνημόνιο και η γραβάτα του Αλ. Τσίπρα / Βάνα Ζέρβα

Ψηφίζεται απόψε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το 4 μνημόνιο που δεσμεύει την χώρα με τερατώδη πλεονάσματα μέχρι το 2022, πετσοκόβει συντάξεις, επιδόματα, επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες, ένστολους, ακόμη και τους ανέργους και τους πλέον αδύναμους. Δεν ξέρω αν ξέχασα κάποιον. Απελευθερώνει ακόμη τις ομαδικές απολύσεις, υποτίθεται θέμα ταμπού για την εγχώρια αριστερά! Δεν ξέρω πάλι αν ξέχασα κάτι, γιατί είναι τόσα πολλά τα μέτρα...

Η κυβέρνηση απέναντι στην κοινωνία σε όλες τις τάξεις χωρίς εξαίρεση και με μια ιδιαίτερη προτίμηση για τους φτωχούς και απόμαχους της ζωής, που θα...τους προστάτευε ειδικά αυτούς, και τώρα τους οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση.

Και ανενδοίαστα δηλώνουν ότι θα τα ψηφίσουν και με τα δυο τους χέρια. Χωρίς ντροπή, χωρίς ίχνος συναίσθησης αυτοί που μονοπωλούσαν την δήθεν κοινωνική ευαισθησία και έχουν το θράσος να το αποτολμούν ακόμη,

και κομπορρημονούν κιόλας ότι ο λαός… καταλαβαίνει και τους στηρίζει. Στηριζόμενοι στο ότι η αντιπολίτευση δεν στέλνει οπαδούς της να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα, ούτε φέρνει πούλμαν με ορδές ..αγανακτισμένων την μέρα που ψηφίζονται τα μέτρα στην Βουλή. Πάνω σε αυτό, υπάρχει μια ρήση που αποδίδεται στον Μαρξ. Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά, πρόκειται για φάρσα. Γιατί μόνο ως φάρσα θα εκλαμβάνονται και θα λειτουργούσε μια επανάληψη των τότε καλοοργανωμένων επεισοδίων και συγκρούσεων με πρωταγωνιστές αυτή την φορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της αριστερής κυβέρνησης. Είδαμε, το ζήσαμε που οδήγησε το δήθεν ...επαναστατικό παραλήρημα και ο άκρατος λαϊκισμός του Συριζα και απο κοντά στο πανω μέρος της πλατείας και της Χρυσής Αυγής. Η πουτ...η Βουλή δεν κάηκε, συνεχίζει να ψηφίζει με την διαδικασία του κατεπείγοντος μνημόνια, τώρα πια μνημόνια και για το μέλλον, δυο μέσα στα δυόμιση χρόνια των Συριζανελ. Και πολλαπλά επώδυνα.

Και όμως τα μνημόνια αυτά Δεν ήταν στο πρόγραμμα. Δεν ήταν αναγκαία, αυτά τα μέτρα πολλών δισ. που μας χρέωσαν όλους. Ήταν ελέω Τσίπρα και αυτό το γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά. Τα ζήσαμε πριν 2 χρόνια και τα ζούμε και τώρα. Και υπάρχουν ευθύνες για την καταστροφή της οικονομίας και την εξαθλίωση που μας υποχρεώνουν να ζήσουμε. Ποιοι; Αυτοί που καλούσαν προεκλογικά τον κόσμο να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ και που δεν θα δέχονταν την Τρόικα ούτε για καφέ.

Αλλά δυστυχώς δεν πρόκειται ακόμη για ιστορία. Συνεχίζουν να μας κυβερνούν και προκλητικότατα να πανηγυρίζουν για το αλυσόδεμα της χώρας μέχρι πότε άραγε; Να ψηφίζουν και με τα δυο τους χέρια την καταβαράθρωση και την εξουθένωση της κοινωνίας και να το γιορτάζουν κιόλας! Αυτό σημαίνει ίσως πρώτη φορά αριστερά μνημόνια. Και ο κ. Τσίπρας συνεχίζει το παραμύθιασμα για το χρέος, ποιο χρέος; Αυτό που είχαμε από το 2012. Τον οδικό χάρτη δηλαδή για την επιμήκυνση των πληρωμών στο διηνεκές. Που και αυτό δεν είναι σίγουρο ακόμη. Και μας... απειλεί ότι θα φορέσει και γραβάτα. Τώρα που θα... πάρει και το χρέος. Πότε; Σήμερα που ψηφίζουν τα μέτρα αυτά. 

Ο κ. Τσίπρας ξεδιάντροπα μας βγάζει την γλώσσα, από τους βουλευτές του δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑΣ, που να ξεκόψει από το κοπάδι. Μπετόν αρμέ. Μας κοροϊδεύουν και ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, ψυχρά, αναίσθητα, ιδιοτελέστατα. Το είπε χθες και ο Αρκάς, που με ένα ιδιοφυέστατο σκίτσο έδωσε την ουσία του πράγματος. Η βουλευτική αποζημίωση για άλλους 30 μήνες. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Τόσο αριστεροί!!!!

Είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θα φύγουν τώρα. Θα παραμείνουν όσο αντέξουν, όμως το τέλος αργά η γρήγορα για την πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση θα έρθει. Και αυτός ο κόσμος, ο ταλαιπωρημένος, ο κουρασμένος, που έζησε όλη αυτή την απάτη από τις πλατείες στα μνημόνια, τους περιμένει στην κάλπη! Γιατί εκλογές θα γίνουν κάποτε. Έστω και σε 30 μήνες. Και ένα ακόμη είναι βέβαιο. Το πολιτικό τέλος του γραβατωμένου ή αγραβάτωτου κ. Τσίπρα θα έρθει, αλλά ήδη έχει έρθει και το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για την αριστερά στην Ελλάδα. Η εποχή της ιδεολογικής υπεροχής της και του περίφημου ....ηθικού πλεονεκτήματος, τέλος. Αρκετά πια με τους μύθους. Τον ζήσαμε και αυτόν και τώρα γνωρίζουμε. Και σ’ αυτό η προσφορά του κ. Τσίπρα με η άνευ γραβάτας είναι πράγματι τεράστια. Όσο και το 4ο μνημόνιο που θα μας φορέσει σήμερα!ΠΟΛΙΤΙΚΗ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ