TAYTOTHTA - Κυριακή, 12 Μαΐου 2024 |  

Μ.Η.Τ. 232309



26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

09-05-2022 19:39:37

Το 1ο Γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας συμμετείχε στην εκδήλωση με θέμα: 'Τα πρόσωπα της Εργαζόμενης Γυναίκας στη Σύγχρονη Ελλάδα: Μια Συνεχής Διεκδίκηση'
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή του 1ου Γενικού Λυκείου Φιλιππιάδας στο πλαίσιο υλοποίησης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού, και διοργανώθηκε για να τιμηθεί η φετινή Ημέρα της Ευρώπης. Θέμα της εκδήλωσης ήταν: “Τα Πρόσωπα της Εργαζόμενης Γυναίκας στη Σύγχρονη Ελλάδα: Μια Συνεχής Διεκδίκηση”.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τους Υποψήφιους Νέους Πρεσβευτές του Ε.Κ. (Junior Ambassadors) και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης -Europe Direct- Ηπείρου.
Συμμετείχαν επίσημοι ομιλητές διά ζώσης, ενώ διαδικτυακά μέσω ζωντανών συνδέσεων, χαιρέτισαν δύο Ελληνίδες του ευρωκοινοβουλίου η κα Ελίζα Βόζεμπερκ από τη Ν.Δ. και την ομάδα του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος και η κα Έλενα Κουντουρά από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και την ευρωπαϊκή ομάδα της Αριστεράς, καθώς και άλλοι επίτιμοι προσκεκλημένοι.
Συζητήθηκε η πορεία της γυναικείας χειραφέτησης στον σύγχρονο εργασιακό χώρο και το πλαίσιο των προσπαθειών ενδυνάμωσης της εργασιακής Ισότητας των Φύλων από τη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.






ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ περισσότερα



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ