Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

13-11-2023 10:58:45

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις

Επίσημα ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ o Ευκλείδης Τσακαλώτος, η βουλευτής Πέτη Πέρκα και άλλα 44 μέλη της Κ.Ε. την Κυριακή.

Το κείμενο της Ομπρέλας που εστάλη στους γραμματείς του κόμματος και στον Στέφανο Κασσελάκη αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Η πρακτική του τραμπισμού, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στα χρονικά, ιδιαίτερα σε ένα κόμμα που έχει καθιερώσει τον πλουραλισμό, την ελευθερία της διαφορετικής άποψης, την ίδια τη δημοκρατία. Μια τέτοια πρακτική διωγμού ιστορικών στελεχών του χώρου μας, στην ουσία σημαίνει διωγμό και διαγραφή της ίδιας της αριστεράς από τον νέο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που φοβόμαστε ότι ουδεμία σχέση έχει πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως τον ζήσαμε". 

Στην ίδια επιστολή τους, τα μέλη της Ομπρέλας που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ , προιδεάζουν για δημιουργία νέου πολιτικού φορέα: "Εμείς μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένουμε στις επάλξεις και στην υπόθεση της ανανεωτικής - ριζοσπαστικής Αριστεράς. Επιλέγουμε να υπηρετήσουμε τη δυνατότητα υπεράσπισης μιας νέας νικηφόρας προοπτικής της ριζοσπαστικής Αριστεράς".

Σήμερα αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Την ανεξαρτητοποίησή της θα ανακοινώσει στον Πρόεδρο της Βουλής, πιθανότατα την Τρίτη και η δεύτερη βουλευτής που υπογράφει το κείμενο αποχώρησης της Ομπρέλας Πέτη Πέρκα. 

Η ομάδα Αχτσιόγλου

Κείμενο με το οποίο καταδικάζουν την ομιλία Κασσελάκη ως βαθιά προσβλητική, διχαστική, τραμπικής κοπής και ενδεικτική άγνοιας της ιστορίας του κόμματος, εξέδωσε η ομάδα Αχτσιόγλου. 

"O Στ. Κασσελάκης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει αντιδραστικά σχήματα από τη φαρέτρα της alt right και του εγχώριου "αντι-ΣΥΡΙΖΑ" μετώπου: τα κόμματα είναι άρρωστοι οργανισμοί, η αριστερά είναι το άθροισμα των ελίτ και των αποσπασμένων από την πραγματικότητα, ο Ηγέτης είναι ο μόνος που μπορεί να ακούσει τον λαό" αναφέρεται στο ίδιο κείμενο , το οποίο εξηγεί γιατί επέλεξαν τα μέλη της ΚΕ της ομάδας Αχτσιόγλου, να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση ενώ περιγράφουν τον ΣΥΡΙΖΑ που τους εκπροσωπεί: "Από την πλευρά μας, καταθέσαμε χτες στην Κεντρική Επιτροπή ένα κείμενο πολιτικής απόφασης. Για να είναι το κόμμα μας ένα κόμμα που θα μιλά για κοινωνική δικαιοσύνη-κλιματική δικαιοσύνη-σύγχρονη δημοκρατία. Που θα ξέρει ποιους θέλει να εκπροσωπεί και με ποιους θέλει να συγκρουστεί. Που θα διεκδικεί στην πράξη την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το κόμμα των οραματικών στόχων που θα μπορεί να συγκινεί και να κινητοποιεί. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος, ο δρόμος που κατά τη γνώμη μας πρέπει να ακολουθήσει μια Αριστερά που θέλει να παραμείνει τέτοια και ταυτόχρονα να κερδίζει νίκες προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας".ΠΟΛΙΤΙΚΗ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ