Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

17-05-2017 22:03:11

Στην Πρέβεζα η «Ομήρου Οδύσσεια» του Μιχ. Γκανά

«Ομήρου Οδύσσεια» ο τίτλος του βιβλίου του Μιχάλη Γκανά, που παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας και ο Σύλλογος «Περί Βιβλίου» σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Κύκλος».

Για το βιβλίο μίλησαν οι Άννα Αφεντουλίδου, η Ελένη Συνεσίου οι φιλόλογοι Μάρη Αράπη και Μαρία Τερζή, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν ο Κοσμάς Μαρκής , μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας κ.α.

Σύμφωνα με τους ομιλητές και τον σύγχρονο ποιητή Μιχάλη Γκανά, πρόκειται για μια διασκευή της Οδύσσειας του Ομήρου.

Ο Μιχάλης Γκανάς ξαναγράφει την Οδύσσεια με δικά του λόγια, βάζοντας μέσα στο κείμενο στοιχεία από την πλούσια γλωσσική μας παράδοση.

«Ελπίζω να μην τραυμάτισα βαριά ή θανάσιμα το μεγάλο έπος του Ομήρου. Ο ίδιος και το έργο του δεν κινδυνεύουν άλλωστε από μένα, αλλά ο Κωστάκης και ο Κώστας, η Ελένη και η Ελενίτσα, ο Οδυσσέας, η Καλυψώ, ο Αλκίνοος, η Κίρκη πώς θα το πάρουν; Αυτοί εντέλει θα με κρίνουν. Το ανάγνωσμα απευθύνεται σε παιδιά που ετοιμάζονται να μπουν στην εφηβεία και σε άλλους που έχουν βγει πρόσφατα ή προ πολλού από αυτήν, χωρίς να έχουν διαβάσει ποτέ ολόκληρη την Οδύσσεια» αναφέρει ο δημιουργός.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.
Άρης ΤσελίκοςΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ