Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

13-03-2018 14:19:17

Πρέβεζα: Χωρίς τηλέφωνο 50 οικογένειες του Νεοχωρίου

Επιστολή κατοίκων της Ταράνας Νεοχωρίου Πρέβεζας διαβίβασε στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, ο Βουλευτής ΝΔ Πρέβεζας Στ. Γιαννάκης.
Οι 50 οικογένειες που διαμένουν στο Νεοχώρι, διαμαρτύρονται διότι ενώ ο οικισμός τους βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, ο ΟΤΕ δεν έχει πραγματοποιήσει επέκταση του δικτύου με αποτέλεσμα να μην έχουν τηλεφωνική σύνδεση και Internet.
Στην επιστολή τους οι κάτοικοι αναφέρουν:
«Σας κάνω γνωστό ότι στην καρδιά της Πρέβεζας και στην περιοχή Πετρίτσια – Ταράνα Νεοχωρίου, 50 περίπου οικογένειες στερούνται του πολύτιμου προνομίου και δικαιώματος να επικοινωνήσουν διαδικτυακά με τον έξω κόσμο, λόγω του ότι ο ΟΤΕ δεν έχει κάνει επέκταση δικτύου στην εν λόγω περιοχή καίτοι εκατέρωθεν η περιοχή καλύπτεται με δίκτυο του ΟΤΕ.
Η απόσταση είναι αμελητέα, ούτε 100 μ. δεν απέχει η περιοχή μας από το δίκτυο του ΟΤΕ.
Εντός της ανωτέρω περιοχής υπάρχει οικοδομικός συνεταιρισμός αναγνωρισμένος από δεκαετίας και πλέον και η έλλειψη τηλεφωνικής σύνδεσης αποθαρρύνει τους κατοίκους για να οικοδομήσουν.
Έχουμε αποταθεί στον ΟΤΕ από έτους περίπου και συγκεκριμένα από 13/2/2017 για επέκταση του δικτύου με αρ. πρωτ. 79 στο Αρμόδιο Τμήμα των Ιωαννίνων και μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει απάντηση.
Οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής προσπαθούν να εξυπηρετηθούν μέσω, πλάγιων μέσων της Vodafone ή Forthnet και Wind χωρίς αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές και με αρκετά μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.
Πιστεύουμε ότι θα δείτε με κατανόηση το αίτημά μας όταν οι οπτικές ίνες, έχουν φτάσει στο πιο απομακρυσμένο τμήμα της ελληνικής επικράτειας, και χαιρόμαστε γι’ αυτό, την ίδια στιγμή να λυπούμαστε γιατί στην καρδιά της Πρέβεζας περίπου 200 άτομα να μην έχουν τηλεφωνική σύνδεση και internet» καταλήγει η επιστολή.ΠΟΛΙΤΙΚΗ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ