Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

07-11-2017 17:55:40

Πρέβεζα: Χαμήλωσαν οι τόνοι στο ΤΕΙ, με στόχο την Πανεπιστημιοποίηση του Τμήματος

Τη διασφάλιση της παραμονής του ΤΕΙ στην Πρέβεζα, υπογράμμισαν στη σημερινή ενημέρωση που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ ο απερχόμενος Πρόεδρος του Τμήματος Κώστας Καραμάνης και ο νέος Πρόεδρος του Τμήματος και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Χάρης Ναξάκης.  Λίγο νωρίτερα πραγματοποιήθηκε Συνέλευση στην οποία ο Καθηγητής Μιχάλης Διακομιχάλης παρουσίασε στοιχεία και ακολούθησε συζήτηση.

Οι ομιλητές παρουσίασαν το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής θέλοντας να επικοινωνήσουν με την τοπική κοινωνία το έργο που επιτελείται.

Μίλησαν για τις υποδομές, την εκπαίδευση που παρέχει το Τμήμα και τα εξασφαλισμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Σημείωσαν ότι σήμερα το Τμήμα έχει 16 μόνιμα μέλη-Καθηγητές και 1600 σπουδαστές, ενώ αναφέρθηκαν και  στην απήχηση που έχει όχι μόνο στην Ήπειρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Τόσο ο κ. Καραμάνης όσο και ο κ. Ναξάκης, τόνισαν την κοινή στόχευση που υπάρχει από πλευράς καθηγητών σε συμπόρευση με την τοπική κοινωνία, για την Πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Πρέβεζας και την απορρόφησή του από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κάτι που σημαίνει αναβάθμιση του Τμήματος αλλά και νέες προοπτικές.

Σε ερώτηση της Τ.Φ. για την χωροταξική αλλαγή του Τμήματος ή όχι, ο νέος Πρόεδρος του ΤΕΙ Χάρης Ναξάκης, σημείωσε πως πριν από 15 ημέρες ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο, κάτι που όμως σήμερα έπαψε να ισχύει, αφενός διότι το Τμήμα της Πρέβεζας πληροί τις προϋποθέσεις όπως αριθμός καθηγητών, σπουδαστές και Υποδομές, αφετέρου διότι τα Ιωάννινα δεν διαθέτουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα σημείωσε πως υπάρχουν και δεσμεύσεις από το αρμόδιο Υπουργείο.

Όσον αφορά εκείνα που διημείφθησαν στη Συνέλευση, αλλά και τις πρόσφατες καταγγελίες του Μιχάλη Διακομιχάλη για την απουσία καθηγητών από τα μαθήματά τους, οι ομιλητές δεν θέλησαν να δώσουν έκταση, σημειώνοντας πως τα όποια προβλήματα θα ξεπεραστούν και πρέπει να υπάρχει προσήλωση στη στόχευση, που δεν είναι άλλη από την Πανεπιστημιοποίηση του Τμήματος Λογιστικής. Σημείωσαν δε, πως σε περίπτωση που το ΤΕΙ παραμείνει ως έχει και δεν αναβαθμιστεί, τότε δεν θα μετρήσει περισσότερα από πέντε χρόνια ζωής και με αυτό ως δεδομένο η Πανεπιστημιοποίησή του πρέπει να αποτελεί μονόδρομο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναμένεται τις επόμενες ημέρες δήλωση από πλευράς του Μιχάλη Διακομιχάλη στην οποία θα γίνεται περιεκτική αναφορά στη Συνέλευση, αλλά και στην κοινή στόχευση που δεν είναι άλλη από την αναβάθμιση του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Κλείνοντας να επισημάνουμε πως η Τ.Φ., θα παρακολουθεί στενά το θέμα του ΤΕΙ, κυρίως επειδή δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην παρούσα Κυβέρνηση η οποία έχει παρουσιάσει χειροπιαστά δείγματα παλινωδιών και ανακολουθιών σε όσα έχει δεσμευτεί κατά καιρούς.

Ευελπιστούμε το Τμήμα του ΤΕΙ να αναβαθμιστεί και να παραμείνει στην Πρέβεζα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, η οποία πρέπει όμως να συνεχίσει να διατηρεί επιφυλάξεις μέχρι τον Μάρτιο του 2018 όπου θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και συμπεράσματα.

Άρης ΤσελίκοςΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ