Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

11-02-2018 18:12:11

Πρέβεζα: Τις επόμενες ημέρες οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες στην περιοχή μας

Σε λίγες ημέρες, αναμένεται να κατακυρωθούν από τη Βουλή οι συμβάσεις για τις χερσαίες περιοχές της ΒΔ Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας, μαζί με τη χερσαία περιοχή Άρτα-Πρέβεζα και τη θαλάσσια περιοχή του Μπλοκ , ανακοίνωσε ο Γ. Σταθάκης από την Πάτρα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 9ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Σταθάκης υπενθύμισε ότι «υπεγράφη σύμβαση παραχώρησης του Μπλοκ 2 δυτικά της Κέρκυρας, ενώ η περιοχή του Ιονίου, νοτιοδυτικά της Κέρκυρας και δυτικά της Λευκάδας, προέκυψε μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, ενώ το ίδιο συνέβη και για την περιοχή δυτικά και νότια της Κρήτης».

Τέλος ο Υπουργός αναφέρθηκε σε ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας, υπογραμμίζοντας ότι «αδιαπραγμάτευτη πολιτική μας είναι να ισχύουν τα αυστηρότερα πρότυπα της διεθνούς πρακτικής ως προς την υγεία και προστασία του ανθρώπινου δυναμικού, τη δημόσια ασφάλεια και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος (ειδικά του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και των παράκτιων περιοχών), αλλά και την αποφυγή τυχόν ζημίας σε βασικές οικονομικές δραστηριότητες του παράκτιου μετώπου, σε διαρκή διάλογο με την τοπική κοινωνία».ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ