Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

06-12-2017 14:45:27

Πρέβεζα: Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ – Για το δικαίωμα στην απεργία

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ Πρέβεζας για το χθεσινό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε έξω από τη Θεοφάνειο αίθουσα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:


«Μαχητικό συλλαλητήριο-απάντηση στην κυβέρνηση, που καίγεται να κάνει δώρο στους εργοδότες και στο μεγάλο κεφάλαιο, το τσάκισμα του δικαιώματος στην απεργία, έδωσαν οι εργαζόμενοι και από την Πρέβεζα.
Έστειλαν ισχυρό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να μπουν στο γύψο οι αγώνες των εργαζόμενων.
Στο απογευματινό συλλαλητήριο που έγινε στη Θεοφάνειο μίλησε ο Γιώργος Μισιρλής, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Πρέβεζας της ΑΔΕΔΥ και μέλος της Γραμματείας Πρέβεζας του ΠΑΜΕ.


Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι βαθιά γελασμένοι στην κυβέρνηση αν νομίζουν πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα παραδώσει το δικαίωμα στην απεργία στα αφεντικά, αν θεωρούν πως με άθλιες μεθοδεύσεις θα χτυπήσουν τους εργατικούς αγώνες, ξεγελώντας τα σωματεία και τους εργαζόμενους.»
Κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση και τόνισε ότι η Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση.
Όλοι πρέπει να μπουν στον αγώνα και να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της. Να πάρουν μέρος με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που καλεί το ΠΑΜΕ στις 14 Δεκέμβρη στο Φόρο στις 10 πμ.
Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα όπως «Όπλο των εργατών είναι η απεργία, δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία» και «εμπρός λαέ ξεσηκωμός στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός».


Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 11 Δεκέμβρη στα δικαστήρια ενάντια στη συνεχιζόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης στελεχών του εργατικού κινήματος για την δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Εκ νέου εισαγγελέας και αστυνομία σέρνουν σε καταθέσεις και δίκη αγωνιστές, μέλη των ταξικών σωματείων και μαζικών φορέων επειδή πρωτοστατούν ώστε να μην πέσει καμία λαϊκή κατοικία στα χέρια αρπακτικών».ΠΟΛΙΤΙΚΗ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ