Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

08-03-2018 18:59:23

Πρέβεζα: Ποιός εκτελεί έργα στο Δημοτικό πάρκινγκ; Οι πολίτες ζητούν ενημέρωση!

Έργα εκτελούνται το τελευταίο διάστημα στο Δημοτικό πάρκινγκ επί της οδού Σπηλιάδου, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε από ποιόν και για ποιό λόγο, αν και καχυποψίες υπάρχουν.

Συμπολίτες που κάνουν χρήση του δημοτικού πάρκινγκ για την στάθμευση των οχημάτων τους, ζήτησαν από την Τ.Φ. να αναδείξει το θέμα ώστε να ενημερωθούν για τις εργασίες.

Οι παρεμβάσεις διενεργούνται στην γωνία με τους φοίνικες, δίπλα ακριβώς από την έξοδο του πάρκινγκ. Η άσφαλτος έχει ξηλωθεί και ο χώρος έχει περιφραχθεί. Παρατηρήσαμε ανηρτημένες στην πρόχειρη περίφραξη και κάποιες χάρτινες σελίδες που αναγράφεται  «εκτελούνται έργα».

Προς ενημέρωση της κοινής γνώμης, ο αρμόδιος Φορέας διαχείρισης της παραλιακής ζώνης, δηλαδή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, οφείλει να απαντήσει για τα έργα που εκτελούνται στο συγκεκριμένο σημείο.

 

 

Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα που θα πρέπει να γίνει γνωστό στον κόσμο; Ελήφθη κάποια απόφαση από το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου παλιά ή καινούρια; Θα ανεγερθεί κάποιο κτίσμα; Θα τοποθετηθεί κάτι άλλο για το οποίο θα πρέπει να λάβουμε γνώση; Μήπως ελήφθη κάποια πρωτοβουλία να τοποθετηθεί κάποιο κιόσκι αναψυχής ή κάποιου άλλου τύπου οικίσκος για να ξεκουράζονται οι συμπολίτες μας τις ημέρες αιχμής μέχρι να βρουν κάποια θέση στάθμευσης;

 

 

Αξίζει πάντως να θυμίσουμε τον διάλογο που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Δεκεμβρίου 2017 σε ερώτησή του Δημοτικού Συμβούλου της Παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας» Διονύση Καλλίνικου προς τον Πρόεδρο του ΔΛΤ Ευάγγελο Συγκούνα: «Διαβάζουμε σε τοπικό έντυπο για εντάσεις που δημιουργήθηκαν από την πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παρθενία Καζάκου σε συνεδρίαση της ΔΛΤ, για τυχόν ακυρώσεις αποφάσεων και για το θέμα του υποσταθμού στο πάρκινγκ».

Ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Ευάγγελος Συγκούνας, για τον Υποσταθμό της ΔΕΗ, απάντησε πως πρόκειται για μία αίτηση που έχει γίνει εδώ και καιρό, λέγοντας «Είχε μπει ένα ερώτημα προς τη ΔΕΔΔΗΕ τότε και μας απάντησε πως δεν θα υπάρχουν μετασχηματιστές υψηλής τάσης. Στη συνέχεια συνεδριάσαμε και αποφασίσαμε μια Επιτροπή, κάναμε αυτοψία και αποφασίσαμε να παραχωρηθεί ένας χώρος στη μαρίνα».

Σε παρέμβασή του ο επικεφαλής της ίδιας Παράταξης Μιλτ. Κλάπας ρώτησε «Για ποιο λόγο ζητούν την παραχώρηση χώρου για τη δημιουργία Υποσταθμού έξω από το χώρο της μαρίνας και όχι μέσα;».

«Δεν έχει καθόλου υπόλοιπο δόμησης» απάντησε ο κ. Συγκούνας, όμως ο κ. Κλάπας επέμεινε λέγοντας «Μη βρεθείτε μπλεγμένοι εσείς! Όταν χτίζει κάποιος τόσα τετραγωνικά, είναι υποχρεωμένος να κάνει πρόβλεψη για τον Υποσταθμό που θα βάλει. Εσύ παρεμβαίνεις σε μια οικοδομική άδεια που έχει βγει! Γιατί παρεμβαίνεις στην οικοδομική άδεια;».

Στο συγκεκριμένο σημείο παρενέβη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Κορωναίος λέγοντας πως «Δεν έχει να κάνει με εμάς, αλλά από τη ΔΕΔΔΗΕ υποδεικνύεται το σημείο».

Ο Διονύσης Καλλίνικος σε νέα παρέμβασή του επισήμανε «Όταν κάνεις μια οικοδομική άδεια, μια τετραώροφη οικοδομή και δεν υπάρχει πίσω Υποσταθμός, σε αναγκάζει η ΔΕΔΔΗΕ να φτιάξεις ΜΕΣΑ στον Ιδιωτικό σου χώρο Υποσταθμό! Έπρεπε η μαρίνα να έχει δικό της χώρο».

«Να μας πει λίγο η κα Μωραϊτη» διέκοψε ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

Εκ μέρους των Τεχνικών Υπηρεσιών, η Ντίνα Μωραϊτη ανέφερε «Μέσα στο χώρο του Τουριστικού Λιμένα, υπάρχει χώρος δεσμευμένος για Υποσταθμό, στο οικοδομικό τετράγωνο τέσσερα. Εδώ μιλάμε για έναν Οικίσκο προκειμένου να γίνεται η διανομή, δεν έχει σχέση ούτε με αυτό που είπε ο κ. Συγκούνας με τη δόμηση. Αυτό το ζητάει η μαρίνα με τη ΔΕΔΔΗΕ, για να παραχωρηθεί χώρος».

Σε νέα του παρέμβαση ο Μιλ. Κλάπας είπε «Λογικά η ΔΕΔΔΗΕ θα έπρεπε να υποβάλει αίτηση στο Λιμενικό Ταμείο ώστε να εξυπηρετήσει τον πελάτη της».

Η κα Μωραϊτη απάντησε πως «Αυτό είναι άλλο θέμα. Στην ουσία όμως δεν αφορά τον Υποσταθμό της μαρίνας».

Μιλτ. Κλάπας: «Εγώ κ. Μωραϊτη το δέχομαι αυτό που λέτε και ρωτάω, εάν δεν αφορά τη μαρίνα, τότε πως νομιμοποιείται να κάνει η μαρίνα το αίτημα και όχι η ΔΕΔΗΕ;».

Ο Ιωσήφ Σπυράκος σχολίασε «Η αναγκαιότητα να δοθεί χώρος για άλλον έναν Υποσταθμό που τον ζήτησε η μαρίνα, να είναι απ’ έξω, εμένα με βάζει σε άλλες σκέψεις».

Στη συνέχεια ο κ. Κλάπας έκανε λόγο για ασάφειες, ενώ απηύθυνε ερώτημα προς τον Πρόεδρο του ΔΛΤ κ. Συγκούνα για το «αντάλλαγμα» που πήρε το ΔΛΤ παραχωρώντας χώρο για Υποσταθμό στον Ιδιώτη.

«Δεν έχουμε ορίσει αντάλλαγμα» απάντησε ο κ. Συγκούνας, τονίζοντας «Είχαμε πάρει μια πρώτη απόφαση…».

Μιλ. Κλάπας «Ποια πρώτη απόφαση; Όταν λέμε παραχωρώ το κάνω έναντι μίας δραχμής. Λες ότι την αίτηση την έκανε ο Τουριστικός Λιμένας, μετά μάθαμε ότι την έκανε με τη ΔΕΔΔΗΕ, μετά είπε πως έφταιγε η δόμηση, μετά μάθαμε ότι δεν έφταιγε η δόμηση αλλά δεν μπορούσαν τα φορτία να μοιραστούν. Εσύ είσαι ο Πρόεδρος και εσύ πρέπει να γνωρίζεις».

Ο κ. Συγκούνας επισήμανε «Η μαρίνα έχει το δικό της Υποσταθμό. Το αντάλλαγμα θα το δούμε. Είπαμε σε πρώτη φάση να δούμε τί χώρο ζητάει και τι τετραγωνικά και με δεύτερη απόφαση το αντάλλαγμα».

Μιλ. Κλάπας «Με προβληματίζει ότι στη συζήτηση μιλάς για αντάλλαγμα, ενώ λέμε ότι ο δημόσιος φορέας δεν θα δώσει. Νομίζω ότι εκτίθεστε».

Αβίαστα μετά από την παραπάνω συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, προκύπτει το ερώτημα, οι εργασίες που εκτελούνται στο Δημοτικό Πάργκινγκ έχουν κάποια σχέση με τον εν λόγω υποσταθμό;

Απαντήθηκαν ποτέ τα ερωτήματα των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου; Υπήρξε το «αντάλλαγμα» που ανέφερε ο κ. Κλάπας;

Άρης Τσελίκος

 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ