Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

10-05-2018 18:23:03

Πρέβεζα: Πλοίο με κότερα στο Εμπορικό Λιμάνι. «Μηχανή» για την τουριστική ανάπτυξη!

Ποιός είπε ότι το εμπορικό λιμάνι της Πρέβεζας δεν στηρίζει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας; Πέραν των εσόδων που εισπράττουμε από τον ελλιμενισμό των εμπορικών πλοίων στο λιμάνι μας, πέραν των χιλιάδων τόνων ζωοτροφών με τις οποίες εφοδιάζονται οι μεγάλες επιχειρήσεις της Ηπείρου, υπάρχει και η παράμετρος του τουρισμού για την οποία ουδείς έχει μιλήσει μέχρι τώρα.

Σήμερα το πρωί, παρακολουθήσαμε από κοντά την διαδικασία εκφόρτωσης κότερων – σκαφών, καταμαράν κ.ά πλεούμενων στην θάλασσα, από ένα γιγάντιο πλοίο το οποίο έδεσε στο εμπορικό λιμάνι.

Το καράβι με σημαία Λιβερίας, κατέφθασε λίγο μετά τις 10 το πρωί, ερχόμενο από τη Γένοβα. Εκτός από τις χιλιάδες τόνους μεταλλεύματος που είχε στα αμπάρια του, μετέφερε και τουριστικά σκάφη τα οποία μέσω γερανών μεταφέρθηκαν στα νερά του Αμβρακικού.

Οι εργαζόμενοι στο εμπορικό λιμάνι μαζί με τα μέλη του πληρώματος του καραβιού συμμετείχαν σε μια δύσκολη διαδικασία προκειμένου να τηρήσουν όλους τους κανόνες για να μεταφέρουν με ασφάλεια τα πλεούμενα στη θάλασσα.

 

Δείτε ενα απόσπασμα:

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι η πρώτη φορά που μεγάλα πλοία μεταφέρουν τουριστικά σκάφη στο λιμάνι της Πρέβεζας, πρόκειται όμως για μία διαδικασία η οποία ποτέ δεν είδε το φως της δημοσιότητας.

Με αυτόν τον τρόπο γίνεται φανερός, ο ρόλος του εμπορικού λιμένα για τον τουρισμό της περιοχής μας, κάτι που επιμελώς ορισμένοι δεν ήθελαν να αναδείξουν για διάφορους λόγους.

Η τοπική κοινωνία να πρέπει να στηρίξει τη λειτουργία του εμπορικού λιμένα απαιτώντας την άμεση κατασκευή της ανατολικής προβλήτας. Η αναβάθμιση και ομαλή λειτουργία του εμπορικού λιμανιού είναι αναγκαία, τόσο  για εκείνους που εργάζονται και επιβιώνουν από αυτό, όσο και για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, εάν λάβουμε υπόψη το πλήθος σκαφών που δένουν καθημερινά στην παραλιακή ζώνη και αποφέρουν έσοδα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αλλά και στα εμπορικά καταστήματα.

 

 

Το εμπορικό λιμάνι της Πρέβεζας είναι «μηχανή» ανάπτυξης και μπορεί εύκολα στο μέλλον να διαδραματίσει σημαντικό τουριστικό ρόλο, παράλληλα με τη ‘βαριά’ εμπορική λειτουργία του.

Αξίζει να επισημάνουμε πως καθ’ όλη τη διάρκεια του ρεπορτάζ, είχαμε στο πλευρό μας τον Πρόεδρο των λιμενεργατών Βασίλη Κακαβούλη, τον Πρόεδρο των Μεταφορέων Γαβρίλη Λελοβίτη καθώς και τον Τουριστικό Πράκτορα Βασίλη Σαρδελή οι οποίοι φρόντισαν για την ασφάλειά μας προκειμένου να κάνουμε τις λήψεις βίντεο και φωτογραφιών.

Άρης ΤσελίκοςΟΙΚΟΝΟΜΙΑ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ