Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

10-08-2017 18:47:59

Πρέβεζα: Πλήθος ακαθάριστων οικοπέδων συνέβαλαν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς. Τι είπαν πυροσβέστες στην Τ.Φ.

Σε πλήρη έλεγχο τέθηκε εδώ και λίγες ώρες η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στη Σκαμνούλα Πρέβεζας και επεκτάθηκε γρήγορα μέχρι το Τεχνικό Λύκειο, απειλώντας κατοικίες.

Στις φλόγες παραδόθηκαν θερμοκήπια, παλιό εργοστάσιο, δέντρα, πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλα που θα γίνουν γνωστά στον απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας.

Εικάζεται ότι η φωτιά ξέσπασε μετά από σιδηρουργικές εργασίες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, πέραν της αεροπορικής κάλυψης, χρειάστηκαν περισσότεροι από 50 Πυροσβέστες από το Νομό Πρέβεζας και τα Ιωάννινα, ενώ υπήρξε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Πρέβεζας.

Πυροσβέστες ανέφεραν στην Τ.Φ. πως, αφενός οι δυνατοί άνεμοι, αφετέρου το πλήθος ακαθάριστων οικοπέδων, δίπλα μάλιστα σε κατοικίες, συνέβαλαν στη ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς. Σημείωσαν πως πέραν των αγριόχορτων που ήταν πυκνά σε όλη την περιοχή και ξεπερνούσαν τα δύο- τρία μέτρα σε ύψος, υπήρχε πλήθος σκουπιδιών που «βοήθησαν» και αυτά με τη σειρά τους στο μεγάλο πύρινο μέτωπο που δημιουργήθηκε.

Η συνδρομή των αεροπλάνων, επισήμαναν, ήταν καταλυτική, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, ενώ ουσιαστική ήταν και η βοήθεια της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας.

Το ερώτημα που προκύπτει στους περισσότερους συμπολίτες είναι εάν θα καταλογιστούν ευθύνες στις αρμόδιες Αρχές ή εάν θα επιβληθούν πρόστιμα σε ιδιοκτήτες, καθώς οι  προειδοποιήσεις για τον καθαρισμό και τις αποψιλώσεις οικοπέδων έχουν ξεκινήσει από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Αυτή την ώρα στην περιοχή βρίσκονται προληπτικά πυροσβεστικά οχήματα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι και την αυριανή ημέρα, προς αποφυγή αναζωπυρώσεων.

Άρης ΤσελίκοςΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ