Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

09-01-2018 19:14:53

Πρέβεζα: Οι καταστηματάρχες δεν προσμένουν τίποτα από τις εκπτώσεις

Ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στην Πρέβεζα την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου. Μετά την μικρή κίνηση που σημείωσε η τοπική αγορά κάποιες από τις ημέρες των εορτών και η οποία σε καμία περίπτωση δεν στάθηκε ικανή να αντιστρέψει την κατάσταση, η εικόνα μοιάζει αποκαρδιωτική.

Πλέον, τις προσφορές των καταστημάτων αντικαθιστούν οι εκπτώσεις και τούμπαλιν, καθώς αρκετοί από τους καταστηματάρχες βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και διαβλέπουν ότι οι επόμενοι μήνες μέχρι την καλοκαιρινή περίοδο θα είναι οι κρισιμότεροι των τελευταίων ετών που διανύουμε την κρίση.

Οι μικροέμποροι και μεσαίοι καταστηματάρχες δεν προσμένουν τίποτα απολύτως από τις χειμερινές εκπτώσεις, αντιθέτως εκτιμούν πως οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και αυξήσεις εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες στενεύουν ακόμη περισσότερο όποια περιθώρια υπήρχαν στους καταναλωτές για να προβούν σε αγορές.

Οι τιμές στα καταστήματα της Πρέβεζας είναι μεν δελεαστικές, αλλά μπροστά στην έλλειψη χρήματος τίποτα δεν είναι ικανό να επηρεάσει τους καταναλωτές, καθώς βλέπουν τα βαλάντιά τους άδεια.
Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς, η πληθώρα φορολογικών υποχρεώσεων που πρέπει να διευθετηθούν, συνιστά ανασταλτικό παράγοντα της τόνωσης της δαπάνης του καταναλωτικού κοινού.
 Η διαπιστωμένη μεταρρυθμιστική κόπωση φορέων τόσο του Ιδιωτικού όσο και του Δημόσιου τομέα, σαν αποτέλεσμα των υπέρμετρων απαιτήσεων, δημοσιονομικού κυρίως χαρακτήρα αποσυντονίζουν την Αγορά και διαμορφώνουν ένα κλίμα αβεβαιότητας και συνεχούς αναβλητικότητας.

Εκείνο που κατά κοινή ομολογία θα πρέπει να γίνει, είναι η μείωση της φορολόγησης, κάτι που κανείς δεν περιμένει από τη συγκεκριμένη Κυβέρνηση…

Άρης ΤσελίκοςΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ