Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

10-02-2018 20:53:07

Πρέβεζα: Μαθητές και Χορωδοί τίμησαν τον Αγ. Χαράλαμπο με μια εξαιρετική συναυλία

Τον πολιούχο μας Άγιο Χαράλαμπο τίμησαν απόψε το βράδυ με μια εξαιρετική συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, οι Χορωδίες «Αρμονία» και «Ηχοχρώματα», καθώς και ο Χορός των Ψαλτών «Chorus Nikopolitanus». Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, παρουσία του Μητροπολίτη Πρέβεζας Χρυσόστομου και του Δημάρχου Χρ. Μπαΐλη.

Τη συναυλία «άνοιξε» το Σύνολο βυζαντινής μουσικής της α’ Λυκείου του  Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας με το «απολυτίκιο αγίου Χαραλάμπους, υπο τη διεύθυνση της καθηγήτριας Κωνσταντίνας Πετρινιώτη. Στη συνέχεια ο Χορός των Ψαλτών υπό τη διεύθυνση του Νεκτάριου Θάνου έψαλε «αργές κατεβασιες της Θεοτόκου».

Ακολούθησε το Σύνολο Χορωδίας Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου με το τραγούδι «Τ’ όνομά σου» - ποίηση Νικηφόρος Βρεττάκος. Στο φλάουτο συνόδευσε τους μαθητές η Ευγενία Ρούσσου, ενώ διηύθυνε η καθηγήτρια Νεκταρία Δελβινιώτη.

 

 

Τη σκυτάλη πήρε η Μικτή Χορωδία "Αρμονία" με τα ακούσματα "Ubi Caritas", "Alleluia, Laudate Dominum", "O Lux" κ.ά., υπό τη διεύθυνση της Ανέλια Στεφάνοβα.

 

 

Η συναυλία ολοκληρώθηκε με ελληνικές επιτυχίες όπως "Μαρίνα", "Που 'ναι τα χρόνια", "Θα σε ξανάβρω στους Μπαξέδες" κ.ά, απο την Χορωδία «Ηχοχρώματα». Στη διεύθυνση ήταν ο Γιάννης Παππάς, ενώ έπαιξαν οι μουσικοί: Πάνος Σορόκας – Μπουζούκι, Σπύρος Βάσσης – κιθάρα, Σοφία Κυριάκη – πιάνο και ο Αλέξανδρος Ναστούλης –βιολί.

 

 

Μαθητές και χορωδοί χειροκροτήθηκαν παρατεταμένα από τους θεατές, ενώ έδειξαν για άλλη μία φορά ότι η Πρέβεζα βάζει ψηλά τον πήχη για τον Πολιτισμό.

Άρης ΤσελίκοςΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ