Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

12-02-2018 21:39:03

Πρέβεζα: Καταρρέει η οικοδομή

Υπό κατάρρευση τελεί η οικοδομή στην Πρέβεζα αλλά και συνολικά στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των αδειών στην Ήπειρο, τον Νοέμβριο του 2017 σημείωσε πτώση 15% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Όπως ανέφερε στην Τ.Φ., ο γνωστός Πολιτικός Μηχανικός Ανδρέας Αναστασόπουλος «Τα τελευταία πέντε χρόνια στην Πρέβεζα ανεγείρονται συνολικά μία με δύο οικοδομές, ενώ στο Νομό μας παρατηρείται μικρή άνοδος μόνο στην Πάργα (ξενοδοχεία κλπ), καθώς πρόκειται για τουριστική περιοχή».

Σημείωσε ακόμη πως «Στην Πρέβεζα με τα στοιχεία όπως εμφανίζονται, η οικοδομική δραστηριότητα παρουσιάζει δραματική συρρίκνωση, στην ουσία είναι ανύπαρκτη! Μόνο επισκευές και ανακαινίσεις παρατηρούνται και αυτές λόγω ενοικίασης για την θερινή περίοδο. Τα παραπάνω,  συμπαρασύρουν τις τιμές των ακινήτων όπως και τις τιμές των οικοπέδων αρκετά προς τα κάτω, καθώς όλα δυστυχώς επηρεάζονται αλυσιδωτά».

Οικοδόμοι της Πρέβεζας μιλώντας στην Τ.Φ. εκφράζουν την αγωνία τους, καθώς όπως υποστηρίζουν «ο κλάδος μας εξαφανίζεται».

Η οικοδομή, αναφέρουν, δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την οικονομική κρίση και προσθέτουν πως η Κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι η πτώση της οικοδομής είναι μία από τις κυριότερες αιτίες της μείωσης των επενδύσεων.

Προσθέτουν ότι το Κράτος θα ‘πρεπε να λάβει μέτρα, ώστε με τη βοήθεια προγραμμάτων να υπάρξει στήριξη στον κλάδο τους,  όπως επίσης να μειώσει και την βαριά φορολογία (ΕΝΦΙΑ, μεταβίβαση, κληρονομιά κ.α.).

Κλείνοντας, να επισημάνουμε πως όλα τα παραπάνω αποτελούν άλλη μία απόδειξη της ακαταλληλότητας του κράτους της κομματικής νομενκλατούρας.

Άρης ΤσελίκοςΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ