Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

09-03-2018 15:56:09

Πρέβεζα: Καταγγελία των Αστυνομικών για τις συνθήκες υγιεινής στα κρατητήρια

Επιστολή/Καταγγελία προς τον Αναπληρωτή Υπουργών Εσωτερικών και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, για την τραγική όπως χαρακτηρίζει κατάσταση που επικρατεί στις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας όσον αφορά την καθαριότητα και την υγεία των κρατουμένων.

Στην καταγγελία με θέμα «Συνθήκες υγιεινής» αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας καταγγέλλει την τραγική κατάσταση που επικρατεί  στο ζήτημα της καθαριότητας όλων  των  Υπηρεσιών της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Πρέβεζας.

Σε όλους τους χώρους κτιρίων της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Πρέβεζας και των περιφερειακών Αστυνομικών υπηρεσιών της, εδώ και τρείς μήνες περίπου, δεν πραγματοποιούνται εργασίες καθαριότητας ούτε  απολύμανσης των χώρων κρατητηρίων, όπως προβλέπεται, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται στους δημόσιους χώρους παντού σκουπίδια, ενώ οι χώροι υγιεινής και κρατητηρίων αποτελούν πλέον εστίες μόλυνσης, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κρατουμένων, των πολιτών και των εργαζομένων αστυνομικών.

Ειδικά για το χώρο κρατητηρίων, πλέον ο κίνδυνος ανάπτυξης μολυσματικών ασθενειών είναι μεγάλος και η εύρεση άμεσης λύσης επιτακτική.

Η υγεία των κρατουμένων, των πολιτών και των εργαζομένων αστυνομικών είναι άμεσα συναρτώμενη με την καθαριότητα και σε καμία περίπτωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Η  κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά με το θέμα της υγιεινής στους χώρους που υπηρετούμε δεν τιμάει κανέναν και οι εικόνες αυτές εκθέτουν ανεπανόρθωτα το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Απορίας άξιο αποτελεί η ολιγωρία και η  προχειρότητα  με την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση, από την στιγμή που το πρόβλημα είναι γνωστό και έχει  επισημανθεί τόσο από μέρους μας, όσο και από μέρους της Διεύθυνσης η οποία με σχετική αλληλογραφία έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος.

Παρά ταύτα λύση στο πρόβλημα δεν έχει δοθεί ως σήμερα.

Καλούμε την φυσική ηγεσία να παρέμβει ώστε να δοθεί επιτέλους τέλος στην κωλυσιεργία των αρμόδιων Υπηρεσιών δίνοντας άμεση λύση στο πρόβλημα.

Η Ένωση μας με γνώμονα την αξιοπρέπεια του Έλληνα Αστυνομικού, παρακολουθεί το θέμα στενά και ευελπιστεί στην άμεση λύση του προβλήματος»

                                    Για το Δ.Σ.

        O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας

  ΜΠΑΚΑΣ Κων/νος                              ΡΙΖΟΣ ΒησσαρίωνΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ