TAYTOTHTA - Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 |  

Μ.Η.Τ. 23230926820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

20-04-2024 12:49:13

Πρέβεζα: Επιτυχημένη η εκδήλωση για τα 50 χρόνια της ΝΔ-«Πάντα ο δίκαιος αγώνας έχει αίσιο τέλος» τόνισε ο Πέτρος Μπελέρης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η εκδήλωση για τα 50 χρόνια της ΝΔ που διοργάνωσε η ΔΕΕΠ Πρέβεζας, στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα της Θεοφανείου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Ν. Γεωργάκος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρώην Βουλευτές, εκπρόσωποι Φορέων, στελέχη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Η εκδήλωση, την οποία συντόνιζε το μέλος της ΔΕΕΠ Σταύρος Καλαμπόκης, ξεκίνησε με επετειακό βίντεο για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Ο Σταύρος Καλαμπόκης ανέγνωσε τον χαιρετισμό των πρώην Βουλευτών ΝΔ Πρέβεζας Στ. Γιαννάκη και Γ. Τρυφωνίδη, αλλά και υποψήφιων ευρωβουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν οι πρώην Πρόεδροι ΝΟΔΕ Χρ.Ματσίρας και Δημ. Παππάς, ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ Πρέβεζας Νίκος Σολδάτος και ο Βουλευτής ΝΔ Πρέβεζας Σπύρος Κυριάκης.

 

 

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια Ευρωβουλευτής Όλγα Κουρή-Καλέργη η οποία αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα και η Λυδία Τρακατέλλη τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ΝΔ είναι η παράταξη που έχει πάντα στραμμένο το βλέμμα στην Ευρώπη.

 

 

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Σπύρος Καρανικόλας στην ομιλία του ανέφερε ότι «η ΝΔ είναι η Παράταξη που πάντα πίστευε στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, είναι η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη, αλλά είναι και η παράταξη που τις κρίσιμες και δύσκολες-πέτρινες ημέρες του 2015, όταν οι δυνάμεις της δημαγωγίας και του λαϊκισμού κινδύνευαν να βγάλουν τη χώρα μας εκτός της Ευρώπης και του Ευρώ, ήταν αυτή η παράταξη, που υπό την ηγεσία του Βαγ. Μεϊμαράκη το 2015 έδωσε σκληρή μάχη απέναντι στις φωνές του λαϊκισμού για να κρατήσει αυτή τη χώρα όρθια.

 

 

Αλλά είναι και η παράταξη που υπό την ηγεσία του Κ. Μητσοτάκη κάνει ολοένα και περισσότερο Ευρωπαϊκή την πατρίδα και τη χώρα μας» τόνισε ο κ. Καρανικόλας και απηύθυνε κάλεσμα στήριξης της ΝΔ στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου».

 

 

Ο Πέτρος Μπελέρης, μετέφερε το μήνυμα του πατέρα του, υποψηφίου Ευρωβουλευτή της ΝΔ και εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Δυστυχώς συμβαίνει το εξής οξύμωρο. Δεν είμαι εγώ υποψήφιος Ευρωβουλευτής, είναι ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρας, ο οποίος δεν είναι ελεύθερος να μιλήσει αλλά θα το κάνω εγώ γι’ αυτόν. Γιατί πάντα ο δίκαιος αγώνας έχει αίσιο τέλος. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα στις φυλακές, είναι έγκλειστος εδώ και 11 μήνες, θα σας μεταφέρω το μήνυμά του. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, αδέλφια Πρεβεζάνοι, αδέλφια Ηπειρώτες. Είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την υποστήριξη όλο αυτό το διάστημα, όλους αυτούς τους 12 μήνες, από τις 12 Μαΐου που άρπαξαν τον πατέρα μου και από τις 14 Μαΐου που κερδίσαμε τις εκλογές στη Χειμάρρα. Βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, ανάμεσα σε αγωνιστές της παράταξης, που φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της. Σήμερα βρίσκονται μαζί μας και οι συνυποψήφιοι εξαιρετικοί Ευρωβουλευτές. Καλή επιτυχία σε όλους. Θα θελα ιδιαίτερα να αναφερθώ στον Πρόεδρο Μεϊμαράκη και στον κ. Κεφαλογιάννη.

 

 

Θυμάμαι σαν χθες, όταν είχαν περάσει δυο εβδομάδες από τη σύλληψη του πατέρα μου, μου γίνονταν τα πρώτα τηλέφωνα για να αναδείξουμε το θέμα στην Ευρώπη και ήταν οι πρωτεργάτες που το έκαναν και ακολούθησαν τα δυο ψηφίσματα. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, η Αλβανία δεν έχει δείξει ότι πτοείται. Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει καθόλου. Αρκεί να σας πως ότι στη Χειμάρρα ακόμη και σήμερα, Δήμαρχος είναι ο εκλεκτός του κυρίου Ράμα, παρ’όλο που εμείς κερδίσαμε τις εκλογές. Η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας! Δεν υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη για τον πατέρα μου. Παρ’όλα αυτά δεν τον αφήσανε επί 11 μήνες να ορκιστεί! Η παραβίαση κάθε έννοιας κράτους δικαίου και κάθε έννοιας σχέσης καλής γειτονίας! Ο πατέρας  μου συνεχίζει μέχρι σήμερα να κρατείται παράνομα στη φυλακή. Είμαστε ευγνώμονες στον Πρωθυπουργό μας, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος με την απόφαση να συμπεριλάβει τον πατέρα μου στο Ευρωψηφοδέλτιο θα το λύσει μια και καλή αυτό το θέμα. Θα τα καταφέρουμε και θα το αλλάξουμε. Δεν είναι προσωπική μάχη, ούτε μόνο του Ελληνισμού της Αλβανίας, είναι μάχη ολόκληρου του Ελληνισμού! Σας καλώ στις 9 Ιουνίου να μας δώσετε δύναμη, να στείλετε ένα μήνυμα υπηρηφάνειας και ένα μήνυμα ελευθερίας» ανέφερε ο Πέτρος Μπελέρης.

 

 

Ο Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Μανώλης Κεφαλογιάννης στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων «Χάρη στη δύναμη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τη δύναμη της ΝΔ μέσα στο ΕΛΚ, είχα την τιμή να επισκεφθώ πρώτος τους δυο έλληνες αξιωματικούς που παράνομα κρατούνταν στην Αδριανούπολη. Και με τη βοήθεια την αρωγή και την συμπαράσταση της Ε.Ε. και τους ΕΛΚ τους απελευθερώσαμε. Είχα την τιμή μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ Μαλφρεντ Βέμπερ και της Γερμανίδας Ευρωβουλευτή υπεύθυνης για την έκθεση της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε., όταν ο Πρόεδρος Ερντογάν αμφισβητούσε τη συνθήκη της Λωζάννης, να καταθέσουμε έκθεση, να τη συμπεριλάβουμε μέσα στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο και να επαναλαμβάνεται σε όλες τις Εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Και είμαστε υπερήφανοι για την πολιτική μας ως Ευρωομάδα» υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης, ενώ θύμισε και την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για το ψεύτικο μνημόνιο της Τουρκίας με τη Λιβύη.

 

 

Σημείωσε ότι επισκέφθηκε τρεις φορές τον Φρέντι Μπελέρη στις φυλακές που κρατείται και μία φορά του συμπαραστάθηκε σε μια από τις δίκες-παρωδία. «Ναι! Ο Φρέντι Μπελέρη είναι ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, είναι ο άνθρωπος ο οποίος είναι ο μόνος μειονοτικός και εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, και λόγω των οικονομικών θεμάτων και των οικονομικών συμφερόντων, συγκεκριμένων ανθρώπων, δεν τον αφήνουν να ορκιστεί» υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να στηρίξουν το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου. 

 

 

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και εκ νέου υποψήφιος Ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην περίοδο της διακυβέρνησης  Γ. Παπανδρέου και Αλ.Τσίπρα και τους πειραματισμούς που πήγαν τη χώρα αρκετά χρόνια πίσω, όπως είπε.

«Ο κόσμος μας εμπιστεύεται γιατί δεν του χαϊδέψαμε τα αφτιά. Λέγαμε την αλήθεια απέναντι στους λαϊκιστές, στους ακραίους. Γίνονται Ευρωεκλογές και είναι ευκαιρία να μιλήσουμε για την Ευρώπη. Το θέμα μας δεν είναι αν εκλεγόμαστε, αλλά εάν συμμετέχουμε στη μάχη για τη ΝΔ, για την Ελλάδα, για να τη βάλουμε ψηλά μέσα από τον Ευρωπαϊκό δρόμο. Η συμμετοχή έχει σημασία. Και η συμμετοχή όχι μόνο η δικιά μας στο Ευρωψηφοδέλτιο, η συμμετοχή των πολιτών στην κάλπη» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

 

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε «Δεν πρέπει να αφήσουμε το ποσοστό των Ευρωεκλογών, να παραμορφώσει ή να θολώσει το ποσοστό των Εθνικών Εκλογών που πήρε πέρυσι η κυβέρνηση. Γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης μιλάει για σταθερότητα, ορθώς το λέει. Βεβαίως η Κυβέρνηση έχει εντολή να κυβερνήσει για τέσσερα χρόνια. Μπορεί όμως η Ευρωεκλογή να δημιουργήσει  αστάθεια, άρα και να παραμορφωθεί το αποτέλεσμα των Εθνικών Εκλογών. Άρα, εάν θέλουμε πραγματικά να στηρίξουμε την ψήφο των Εθνικών Εκλογών, πρέπει να συμμετέχουμε».

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, τις προσπάθειες των Ευρωβουλευτών για το αγροτικό θέμα και επισήμανε πως το 70% των νόμων που ψηφίζονται στα Εθνικά Κοινοβούλια είναι νόμοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

 

«Μας δώσατε την εντολή το 2019 και η Ελλάδα ήταν το μαύρο πρόβατο, γιατί βγαίναμε από την εποχή Τσίπρα και μας κοιτάγανε όλοι περίεργα. Μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, καταφέραμε να είμαστε κυρίαρχη φωνή μέσα στην Ευρώπη. Ο Μητσοτάκης με σοβαρότητα, επιχειρήματα και προγραμματισμό, να είναι στο Συμβούλιο Κορυφής από τους καλύτερους. Έχουμε για πρώτη φορά Αντιπρόεδρο Έλληνα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Μαργαρίτη Σχοινά, μεγάλη υπόθεση για τη χώρα σε αυτή την εποχή. Έχουμε αντιπρόεδρο στο ΕΛΚ που μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις για τα Εθνικά μας ζητήματα και έχουμε και άριστο ψηφοδέλτιο συνολικά το οποίο μπορεί να εκπροσωπήσει εσάς και τη χώρα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μεϊμαράκης στην ομιλία του. 

 

 ΠΟΛΙΤΙΚΗ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ