Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

13-04-2018 18:31:40

Πρέβεζα: Διασύρθηκε και σπιλώθηκε με τον πιο σκληρό και βάναυσο τρόπο η ειδικευόμενη γιατρός, αναφέρει ο δικηγόρος της Β. Γιάπρος

Διέσυραν και σπίλωσαν με τον πιο σκληρό και βάναυσο τρόπο την ατομική – επαγγελματική τιμή και υπόληψη της γιατρού της Παθολογικής Κλινικής  του Νοσοκομείου Πρέβεζας, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Βασίλης Γιάπρος, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση της ειδικευόμενης γιατρού που κατηγορείται ότι εργάζονταν με πλαστό πτυχίο στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Η Τοπική Φωνή, πριν προβεί σε δημοσιεύματα ανάλογου περιεχομένου, που αφορούν την τιμή και την υπόληψη συμπολιτών μας, ειδικά εκείνων που δεν έχουν κάποιο θεσμικό ρόλο, ερευνά σε βάθος και ακούει και προβάλει τις απόψεις όλων των πλευρών, ώστε οι αναγνώστες να μπορούν να προβούν σε ανάλογα συμπεράσματα. Δεν προτιμά αγόγγυστα και αβίαστα να σκυλεύει πάνω σε συνανθρώπους μας προκειμένου να κερδίσει αναγνωσιμότητα αλλά διακινδυνεύοντας παράλληλα την αξιοπιστία του Μέσου.

Ο δικηγόρος της γιατρού Βασίλης Γιάπρος απέστειλε στην Τ.Φ. την ανακοίνωση σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. του Γ.Ν. Πρέβεζας με την οποία καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας αλλά και των δημοσιευμάτων με τα οποία αναπαράχθηκε η απόφαση αυτή και προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια κάνω γνωστά τα εξής: Η εντολέας μου, ειδικευόμενη Ιατρός στο Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου L’ AQUILA της Ιταλίας κατά το χρονικό διάστημα 2000 – 2008 απ’ όπου και έλαβε πτυχίο την 18-7-2008 με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ 100/110. Εν συνεχεία και μετά τρίμηνη εκπαίδευση έδωσε με επιτυχία εξετάσεις και απέκτησε την άδεια άσκησης επαγγέλματος Ιατρού με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ 262/270. Την 6-4-2009 υπήρξε θύμα του καταστρεπτικού σεισμού που έπληξε την πόλη L’ AQUILA. Τραυματίστηκε και επέστρεψε στην Ελλάδα χωρίς κανένα προσωπικό της αντικείμενο, η δε περίπτωσή της έγινε γνωστή και συγκίνησε το πανελλήνιο εκείνη την εποχή μέσω της προβολής από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Εξαιτίας του σεισμού από το Πανεπιστήμιο χάθηκαν, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για αρκετούς άλλους φοιτητές, πολύ σημαντικά προσωπικά τους στοιχεία μεταξύ των οποίων και αυτά που αφορούσαν την λήψη του τίτλου σπουδών. Για τον λόγο αυτό εντελώς εσφαλμένα εκδόθηκε αρχικά το έγγραφο του Πανεπιστημίου που αναφέρεται στα δημοσιεύματα. Ήδη όμως και σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία για να ανακληθεί το έγγραφο του Πανεπιστημίου, να αποκατασταθεί η αλήθεια, το δίκαιο και η νομιμότητα και να πιστοποιηθεί η απόκτηση του τίτλου σπουδών και της άδειας άσκησης επαγγέλματος.  Η εντολέας μου εκφράζει την λύπη και την πικρία της διότι, αφενός μεν, δεν της δόθηκε ικανή πίστωση χρόνου προκειμένου να αποκατασταθεί το λάθος του Ιταλικού Πανεπιστημίου, αφετέρου δε, μέσω της ανάρτησης στο διαδίκτυο της απόφασης περί καταγγελίας της σύμβασης εργασίας (άραγε σε τι αποσκοπούσε η ανάρτηση αυτή;) αλλά και εν συνεχεία της δημοσιότητας του θέματος σε ιστοσελίδες ειδησεογραφικού περιεχομένου, διασύρθηκε και σπιλώθηκε με τον πιο σκληρό και βάναυσο τρόπο η ατομική και επαγγελματική τιμή και υπόληψή της.  Θέλει δε να ευχαριστήσει τον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας ο οποίος από την πρώτη στιγμή αντιλαμβανόμενος του τι ακριβώς έχει συμβεί στάθηκε αρωγός της» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Γιάπρου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Νοσοκομείο Πρέβεζας λειτούργησε όπως προβλέπει ο Νόμος, το ερώτημα είναι για ποιο λόγο η Διοίκηση του Νοσοκομείου έσπευσε να αναρτήσει στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ το συγκεκριμένο θέμα. Δεν γνωρίζουμε βέβαια σε τι ωφέλησε η δημοσίευση της συγκεκριμένης υπόθεσης από διαδικτυακά μέσα πριν την πλήρη διαλεύκανσή της;;;

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γιατρός είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει στη συνέχεια την οδό της Δικαιοσύνης.

Άρης ΤσελίκοςΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ