Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

16-05-2018 18:02:27

Πρέβεζα: Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη Γοργόνα. Στις 18 Ιουλίου τα αποκαλυπτήρια

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου της παραλίας όπου θα τοποθετηθεί η Άκτια Γοργόνα, της οποίας τα αποκαλυπτήρια αναμένονται στις 18 Ιουλίου.

Μετά τις σχετικές ενέργειες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, από χθες το πρωί σκαπτικά μηχανήματα ξεκίνησαν να «ξηλώνουν» τις παλιές ράμπες, -κατασκευασμένες από ισχυρό μπετό όπου έδεναν κάποτε τα φέρι μποτ- υπό την επίβλεψη του πολιτικού μηχανικού Ανδρέα Αναστασόπουλου ο οποίος έχει αναλάβει το έργο.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο, μετά την αφαίρεση του μπετόν, η περιοχή θα αναβαθμιστεί καθώς θα πλακοστρωθεί αποτελώντας έτσι αρμονική συνέχεια της παραλίας της Πρέβεζας. Θα ακολουθήσει ειδική διαμόρφωση του βάθρου που θα τοποθετηθεί το άγαλμα, ενώ δίπλα στην πιάτσα των ταξί θα διαμορφωθεί μια πανέμορφη πλατεία με παγκάκια. Στο κέντρο της πλατείας θα τοποθετηθούν μεγάλες πλάκες που θα απεικονίζουν σκακιέρα, ιδέα που προέκυψε μετά από μια επίσκεψη του Λέανδρου Σπαρτιώτη στο Λουγκάνο. Να θυμίσουμε ότι ο Λέανδρος Σπαρτιώτης, ανέλαβε να φτιάξει αφιλοκερδώς τα σχέδια για την διαμόρφωση του χώρου.

Δίπλα στο σημείο, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει και η σύνδεση του βιολογικού καθαρισμού.

Να επισημάνουμε ότι το 2,5 μέτρων άγαλμα της Γοργόνας (φτιαγμένο από μάρμαρο), θα τοποθετηθεί στη γωνία του πάρκινγκ και θα κοιτάζει το Άκτιο, πιο συγκεκριμένα τη Ναυμαχία του Ακτίου, για το λόγο αυτό άλλωστε η Γοργόνα κάνει το σήμα της νίκης με το χέρι της.

Η γοργόνα θα περιβάλλεται από μικρή λίμνη, ώστε να υπάρχει το υγρό στοιχείο, αλλά και να αποφευχθούν οι επιδρομές των «βανδάλων».

Με αφορμή το ξεχωριστό έργο της Ακτιας Γοργόνας, μια υπέροχη πρωτοβουλία του Πρεβεζάνου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα και του φημισμένου αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη, αναβαθμίζεται ένα σημείο της πόλης μας που μέχρι σήμερα παρήκμαζε.

Άρης ΤσελίκοςΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ