Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

14-05-2017 13:39:09

Πανστρατιά της Ν.Δ. Πρέβεζας στην ομιλία του Γιάννη Βρούτση. «Ψηφίζουν και με τα δύο χέρια την απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων» τόνισε ο πρώην Υπουργός

Πανστρατιά της ΝΔ Πρέβεζας στην εκδήλωση το Σάββατο το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Margarona, με ομιλητή τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και  Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση.

Πρώην και νυν Βουλευτές, Δήμαρχοι του Νομού , αιρετοί και πλήθος στελεχών, φίλων και μελών της γαλάζιας Παράταξης, συγκεντρώθηκαν από νωρίς χθες το απόγευμα, για να παρακολουθήσουν την αποκαλυπτική για τα νέα μέτρα ομιλία του Γιάννη Βρούτση.

Λίγο πριν την εκδήλωση, ο πρώην Υπουργός παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους, πλαισιωμένος από τον Βουλευτή ΝΔ Ν. Πρέβεζας Στέργιο Γιαννάκη και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας Νίκο Τζίμα.

Εισαγωγικά αναφέρθηκε στο νόμο Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό, τις υποσχέσεις για αυξήσεις συντάξεων, αλλά και τον Αλ. Τσίπρα με τις δηλώσεις «ούτε ένα ευρώ λιτότητα».

«Απίστευτα και επώδυνα μέτρα περιλαμβάνει το 4ο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς η διαρροή του μνημονίου στα μέσα ενημέρωσης δείχνει τι κρύβεται από πίσω.

Στο αμείλικτο ερώτημα που συνεχώς μπαίνει στις συζητήσεις, εάν αυτά θα τα έκανε η ΝΔ, θέλω να σας διαβεβαιώσω με την ιδιότητα του πρώην Υπουργού Εργασίας, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά για την Χώρα και για τους Έλληνες, εάν συνέχιζε απρόσκοπτα η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Κανένα από αυτά τα μέτρα δεν θα υπήρχε σήμερα!

Σήμερα οι Έλληνες πληρώνουν έναν λογαριασμό άδικο και αχρείαστο, το τίμημα μιας Κυβέρνησης που εξαπάτησε εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, την κοινωνία συνολικά με θηριώδη ψέματα. Και ο λαός πάνω στην απόγνωσή του, ακούμπησε στην ψεύτικη ελπίδα των κυρίων Τσίπρα – Καμμένου , που από τα πεζοδρόμια της πλατείας Συντάγματος, μπήκαν στη Βουλή με ψέματα, και την επόμενη ημέρα ήρθε αυτό που λέμε σήμερα ‘τσουνάμι’ μέτρων.

Στο mail Χαρδούβελη είχα εντάξει τα τελευταία μέτρα για το ασφαλιστικό με τη δική μου υπογραφή 310 εκ. ευρώ, με τα οποία εκπληρωνόταν οι όροι βιωσιμότητας του ασφαλιστικού. Κατρακυλήσαμε λόγω του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της Χώρας και μπήκαμε σε μία περιπέτεια απίστευτη με νέες περικοπές συντάξεων που φτάνει τα δέκα δισ. ευρώ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Βρούτσης ανέφερε:

«Με το νόμο 3863, η ασφαλιστική δαπάνη του 2009 και 2,5 μονάδες του ΑΕΠ να φτάνουν μέχρι το 60 χωρίς να το υπερβούν,  από το 2010 μέχρι και το 2014 η μεταρρύθμιση ολοκληρώθηκε. Η πρώτη και μοναδική αναλογιστική μελέτη στη χώρα κατατέθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2016 και δυστυχώς επιβεβαίωνε ότι η Μεταρρύθμιση είχε ολοκληρωθεί! Αυτό τινάχθηκε στον αέρα, καθώς μετά τον Ιανουάριο του 2015 ο κ. Σκουρλέτης ακύρωσε την Εθνική Συμφωνία και μηδένισε τις θυσίες του ελληνικού λαού. Μπήκαμε σε μία νέα βάση συζήτησης για το Ασφαλιστικό, μία νέα εθνική συμφωνία. Αυτό ισοδυναμεί με εθνικό ‘έγκλημα’. Μέσα από τη μείωση του αφορολογήτου κάθε εργαζόμενος στο Ν. Πρέβεζας θα χάσει ένα μισθό ακόμα.

Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα απο τη συνέντευξη τύπου:

 

Φέρνουν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με μία απλή ενημέρωση προς τους εργαζόμενους λίγες μέρες πριν. Για πρώτη φορά στο εργατικό δίκαιο της χώρας απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις χωρίς να υπάρχει αξιολόγηση. Αυτό δεν έχει προηγούμενο. Έχουμε απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με το χέρι του Αλ. Τσίπρα.

Σε λίγες ημέρες, ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνάδελφοί του, την ώρα που θα ψηφίζουν το 4ο Μνημόνιο, την ίδια ώρα θα ψηφίζουν και με τα δύο χέρια απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων. Αυτό ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι πούλησαν και την ψυχή τους για την καρέκλα. Γιατί οι ομαδικές απολύσεις ήταν η ψυχή για την αριστερά.. Όσο παραμένει αυτή η Κυβέρνηση τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η μόνη ελπίδα για τη χώρα είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κατάσταση στη χώρα ήταν τραγική πριν την κρίση. Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, ήταν κακοποιημένη και απορυθμισμένη. Η κρίση χτύπησε στον πιο ευαίσθητο κρίκο της οικονομίας, στην εργασία. Δεν είχαμε μέσα στην αγορά εργασίας τα μαξιλάρια εκείνα ώστε να έχει αντοχές η αγορά εργασία.  Η αποκλιμάκωση που εμφανίζεται σήμερα στην αγορά εργασίας, που εμφανίζεται ισχύ δυστυχώς είναι αποτέλεσμα μεταρρυθμίσεων. Πρέπει η αγορά να δουλέψει και για να δουλέψει πρέπει να υπάρχουν επιχειρήσεις.

Ήταν πολύ κρίσιμο, ότι στην Κυβέρνηση Σαμαρά μειώσαμε έξι μονάδες τις εισφορές. Έξι μονάδες μείωση των εισφορών ήταν απώλεια 1,2 δις για τα ασφαλιστικά Ταμεία. Πήραμε μία απόφαση και νομοθετήσαμε το μέτρο που αν δεν πετύχαινε, δεν θα υπήρχαν συντάξει την επόμενη μέρα, αλλά δεν κάναμε μόνο αυτό. Το κάναμε ισορροπημένα με μία αγορά κακοποιημένη, γεμάτη αδήλωτη εργασία, με ένα πολύ αυστηρό πρόστιμο. Με τέτοιες πολιτικές, αν τις συνεχίζαμε δηλαδή, τότε θα υπήρχε σοβαρό αποτέλεσμα. Δεν έχει βάλει ούτε ένα λιθαράκι ο ΣΥΡΙΖΑ για την περιφρούρηση των εργαζομένων. Αυτόματος πιλότος» κατέληξε.
Άρης ΤσελίκοςΠΟΛΙΤΙΚΗ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ