Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

27-02-2018 18:11:57

Ο Δήμος Πρέβεζας καθυστέρησε την προμήθεια τροφής στο Καταφύγιο Ζώων! Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου

Έκταση έλαβε τις τελευταίες ημέρες το γεγονός καθυστέρησης εφοδιασμού με τροφή για τα ζώα του Καταφυγίου Πρέβεζας, λόγω καθυστέρησης των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Η αντίδραση του Φιλοζωϊκού Σωματείου «Παρέμβαση Για Τα Ζώα» ήταν άμεση, καθώς απηύθυνε δημόσια έκκληση προς τους συμπολίτες να συνδράμουν. Πράγματι η ανταπόκριση φιλόζωων συμπολιτών ήταν συγκινητική, τα ζώα του Καταφυγίου δεν έμειναν καθόλου νηστικά, ενώ υπήρξαν αρκετά αρνητικά για τον Δήμο σχόλια στο διαδίκτυο, τόσο για το θέμα της τροφής, όσο και για την κατάσταση του Καταφυγίου. Η «Παρέμβαση Για τα Ζώα» ευχαρίστησε όλον αυτόν τον κόσμο που έσπευσε να συνδράμει ενώ το θέμα τέθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας από τον Σύμβουλο της ελάσσονος αντιπολίτευσης Β. Κωστούλα.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Ροπόκης απάντησε στον κ. Κωστούλα σημειώνοντας««Εγώ ενημερώθηκα Παρασκευή το μεσημέρι. Δεν ήμουν έτοιμος να απαντήσω τηλεφωνικά και συγκεκριμένα. Σήμερα όμως μπορώ να απαντήσω διότι πήρα την υπηρεσία κατευθείαν για να δούμε σε ποιο στάδιο είμαστε. Επί της ουσίας η διαχείριση δεν έγινε σωστά και το λέω γιατί είναι η δεύτερη φορά. Για να το λαμβάνετε και εσείς υπόψιν, ότι μέχρι τέλος μηνός Μαρτίου είχε καταγραφεί, είχε μετρηθεί ότι η τροφή φθάνει μέχρι τέλος του μηνός Μαρτίου. Ήταν υποχρεωμένοι μέχρι τέλος Μαρτίου να έχουν τροφή. Από λάθος; Από ζήλο; Τις έφαγαν τα ποντίκια; Δεν θα έρθεις Παρασκευή μεσημέρι και να πεις ότι τελειώνει η τροφή αύριο. Εμείς είμαστε έτοιμοι ένα μήνα γρηγορότερα και υπογράφεται η σύμβαση αύριο – μεθαύριο. Χωρίς τη σύμβαση μπορούμε να πάρουμε τροφή ή ο Δήμος μπορεί άνετα να πει παίρνω αύριο το πρωί 20 τσουβάλια; Και πως θα τα πληρώσουμε; Με την υπογραφή της σύμβασης έρχεται η τροφή αμέσως. Για τις ημέρες που τελείωσε η τροφή κάποιοι φιλόζωοι κάποιοι πολίτες έχουν επιληφθεί. Αλλά το λάθος ποιο είναι; Δεν έρχεσαι τελευταία στιγμή! Δύο λάθη! Έπρεπε να ενημερωθεί η Yπηρεσία γρηγορότερα και το δεύτερο έπρεπε να κάνουν κουμάντο σε ό, τι συμφωνούμε»

Σήμερα, στον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Ροπόκη απάντησε η Βάνα Ζέρβα αναφέροντας τα εξής: «Επειδή εγώ επικοινώνησα μαζί του Παρασκευή μεσημέρι  όπως επικοινώνησα και με τον Δήμαρχο και για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Για το θέμα της σύμβασης μιλούσα με τους υπαλλήλους του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου εδώ και 4 τουλάχιστον μήνες. Η σύμβαση έπρεπε να είναι έτοιμη οπωσδήποτε μέχρι τέλη Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τους δικούς τους υπολογισμούς η τροφή έφτανε μέχρι περίπου 10 Μαρτίου και όχι τέλη Μαρτίου που λέει ο Αντιδήμαρχος. Τους είχα ενημερώσει κατ’ επανάληψη ότι η τροφή φτάνει οριακά μέχρι τέλη Φεβρουαρίου. Το γνώριζαν πολύ καλά αυτό και άλλωστε ο κάθε καλόπιστος καταλαβαίνει πως όταν έχουμε πάνω από 300 σκυλιά δεν είναι δυνατόν να υπολογίζεις την καθημερινή τροφή με ακρίβεια γραμμαρίων, όπως προφανώς κάνουν κάποιοι από το γραφείο τους. Στην τελευταία επικοινωνία με το αρμόδιο γραφείο πριν από 10 ημέρες, με διαβεβαίωσαν ότι όλα είναι έτοιμα για την υπογραφή της σύμβασης και οπωσδήποτε μέχρι τέλος του μήνα θα ερχόταν τροφή. Την περασμένη Παρασκευή μου είπαν ότι η σύμβαση είναι στο γραφείο προμηθειών και δεν έχουν ιδέα τι γίνεται από εκεί και πέρα. Οι γνωστές δυσλειτουργίες και η έλλειψη ανάληψης ευθύνης για μια υπόθεση να τελειώνει. Αυτά για το κατά πόσον γνώριζαν η όχι οι υπηρεσίες του Δήμου το ζήτημα. Και επίσης το γνώριζαν από τον άνθρωπο που έχουν υπεύθυνο εκεί για καθαριότητα κλπ. Ο κ. Αντιδήμαρχος όταν μίλησα μαζί του άλλωστε μου είπε ότι έχω δίκιο!!! Τώρα για το αν την έφαγαν τα ποντίκια!! Αν το λέει για ευφυολόγημα.. Μα ασφαλώς και τρώνε από την τροφή των σκυλιών τα ποντίκια, αφού η αποθήκη, ο Θεος να την κάνει, που την βάζετε κ. Αντιδήμαρχε είναι σάπια, μπάζει από παντού και τα ποντίκια κάνουν πάρτυ!!! Αλλά για αυτό και για άλλα που αφορούν τα κτίσματα εκεί θα επανέλθω. Και κάτι τελευταίο. Ευχαριστούμε όλους και είναι πολλοί, που έτρεξαν να συνδράμουν για τα σκυλιά, αλλά κ. Αντιδημαρχε δεν μπορείτε να λέτε ότι για τις μέρες που υπάρχει κενό, έχουν επιληφθεί οι πολίτες. Οι πολίτες οι φιλόζωοι δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αυτό, εσείς είστε».

Να επισημάνουμε ότι σήμερα, σε σχετική επικοινωνία που είχαμε για το θέμα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρ. Μπαίλη, μας ενημέρωσε πως ήδη υπεγράφη ήδη η σχετική σύμβαση και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έρθει η τροφή στο Καταφύγιο Πρέβεζας.

Άρης ΤσελίκοςΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ