Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

09-03-2018 16:29:14

Ο Αλ. Τσίπρας μιλά για… σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο, όταν Έλληνες αξιωματικοί είναι στα τουρκικά μπουντρούμια

Παραδοχή υποβάθμισης και υποτίμησης του θέματος με τους Έλληνες στρατιωτικούς αποτελεί η φράση του Αλ. Τσίπρα ότι πρόκειται για σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο.

Σύμφωνα με πηγές της «Πειραιώς» με την τακτική που ακολούθησε στη Βουλή  ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρέωσε τον κ. Τσίπρα να παραδεχθεί πως αδράνησε να κινητοποιηθεί, ενώ ακόμη και τώρα, παρά τις κινήσεις της Άγκυρας που κλιμακώνει την ένταση, εξακολουθεί να το αντιμετωπίζει ως σύνηθες… μεθοριακό επεισόδιο.

«Οι Τούρκοι μας φτύνουν κατάμουτρα και η κυβέρνηση κάνει ότι ψιχαλίζει» έλεγαν χαρακτηριστικά στους διαδρόμους της Βουλής, στελέχη της ΝΔ.

Η λογική του συνήθους μεθοριακού επεισοδίου που διέπει τη δημόσια ρητορική του Αλ. Τσίπρα για να μην παρέμβει σε ανώτατο επίπεδο προς την Άγκυρα δεν συμβαδίζει με τα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα. Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε μουδιασμένος και σε μερικές περιπτώσεις αμήχανος για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών.

«Ήταν σαν βρεγμένη γάτα» σχολίασε στέλεχος της ΝΔ μετά το τέλος της αντιπαράθεσης του με τον κ. Μητσοτάκη.         

«Είναι δυνατόν να θέτει το θέμα στο ΝΑΤΟ ο υπουργός Άμυνας,  να πηγαίνει στο υπουργείο Άμυνας ο Αμερικανός πρέσβης και να χαρακτηρίζεται ως σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο;» διερωτήθηκε.

«Είναι δυνατόν να είναι προφυλακισμένοι δύο Έλληνες αξιωματικοί σε φυλακές υψίστης ασφαλείας  και ο κ. Τσίπρας να μιλά για  σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο;», πρόσθεσαν στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αν και ξεκίνησε ως σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο, υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης, τις αμέσως επόμενες ώρες σταμάτησε να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και έλαβε διαστάσεις με άγνωστη κατάληξη.

«Είναι προφανές πως η ατυχής έκφραση του Αλ. Τσίπρα αποτελεί απόρροια της επιπόλαιης εκτίμησης της κατάστασης», υποστηρίζουν βουλευτές της ΝΔ.

Η φράση αυτή «θα στοιχειώνει τον κ. Τσίπρα» σημειώνουν παράγοντες της ΝΔ όπως «το ευχαριστώ τις ΗΠΑ» του κ. Σημίτη το οποίο επικαλέστηκε αρνητικά ο πρωθυπουργός.

Στη ΝΔ διέκριναν από τις αιχμηρές και οριακά αρνητικές αναφορές του κ. Τσίπρα για τους Αμερικάνους και τις επαφές του πρέσβη με τον κ. Μητσοτάκη, ενόχληση για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αφήνουν την Τουρκία να συμπεριφέρεται ως «νταής και χωροφύλακας» στην περιοχή και δεν έχουν παρέμβει για να πιέσουν την Τουρκία να απελευθερώσει τους Έλληνες στρατιωτικούς.  Δεν αποκλείεται, να έχει ζητήσει η Αθήνα παρέμβαση της Ουάσιγκτον και να μην έχει πραγματοποιηθεί με την ένταση που επιθυμούσε η ελληνική κυβέρνηση, εκτιμά, χωρίς όμως να το επιβεβαιώνει, στέλεχος της ΝΔ.ΠΟΛΙΤΙΚΗ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ