Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

12-09-2023 14:01:18

Ο αγώνας των εθελοντών για την σωτηρία των Ζώων

Παράλληλα η και μαζί με τους απεγκλωβισμούς και την σωτηρία των ανθρώπων στην πολύπαθη Θεσσαλία και ένας άλλος αγώνας για την σωτηρία των Ζώων από πλημμυρισμένα καταφύγια, σπίτια, από τις λάσπες που έπνιξαν τα πάντα. Δεκάδες εθελοντές μπαίνουν μέσα στα νερά και διασώζουν ζωάκια σε μια συγκινητική προσπάθεια να σωθούν όσες περισσότερες ζωές γίνεται. Τα video και οι φωτογραφίες από τις επιχειρήσεις διάσωσης πολλές φορές συγκλονιστικά. Ο άνθρωπος και το ζώο στο έλεος της φύσης, ο άνθρωπος και το ζωο σε μια κοινή μοίρα. Το μήνυμα κάθε ζωή αξίζει βρίσκει το νόημα του σε αυτές τις τραγικές στιγμές που ζει η Θεσσαλία. Ήδη από την πρώτη μέρα της καταστροφής η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς όρισε το Δημοτικό Καταφύγιο Λάρισας ως το κέντρο υποδοχής και περίθαλψης των πλημμυροπαθών ζώων που έρχονται από όλη την Θεσσαλία. Εκεί τα ζώα βρίσκουν ιατρική περίθαλψη και φροντίδα.

Όπως λέει η Ειδική Γραμματέας για τα Ζώα Συντροφιάς Μάρσα Δημοπούλου: «Οι δεκάδες εθελοντές της ομάδας Αδέσποτα Ζώα Λάρισας εδώ και 5 ημέρες 24 ώρες το 24ωρο είναι δίπλα μας . Είναι οι εθελοντές που τρέχουν σε όλο το νομό και βγάζουν ζώα από τα νερά. Τους ευχαριστώ προσωπικά όπως και τους συνεργάτες μου καθώς  και τους εκατοντάδες πολίτες που μας βοηθούν καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο  να βγάλουμε εις πέρας τις δύσκολες στιγμές και να φροντίσουμε τα 120 ζώα που έχουν διασωθεί και μεταφερθεί στο Δημοτικό Καταφύγιο Λάρισας. Τους ευχαριστώ μέσα από τη ψυχή μου όλους. Στον εθελοντισμό για τη διάσωση των ζώων μετρούν οι πράξεις όχι τα λόγια».

 

 

Παράλληλα ο οργανισμός Dogs Voice ανοιξε στο Πάλαι Γαλάτσι τον σταθμό πλημμυροπαθών ζώων που ήδη έχει δεχθεί σκυλιά απο τα Φαρσαλα, Παλαμα και Πεδινό Καρδίτσας και αναμένουν και άλλα σκυλιά απο τον Βολο και Καρδιτσα. Εκει φροντίζουν τα ζώα μέλη της ΕΔΚΕ [Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας και εθελοντές.

 

 

Αλλά και η δική μας ΛΕΚ Πρέβεζας επιχείρησε στην Θεσσαλία διασώζοντας μαζί με τους ανθρώπους και Ζώα.

 

Είναι δυστυχώς αλήθεια ότι πολλά ζώα χάθηκαν σε αυτή την τραγωδία της Θεσσαλίας, ζώα συντροφιάς αλλά και παρά πολλά ζώα από τα λεγόμενα παραγωγικά πρόβατα, γουρούνια...Και ήταν τόσο συγκινητική η στιγμή που σώζονταν ένα ζώο, ένα πρόβατο, οι αγελάδες σκαρφαλωμένες στην άκρη μιας πλημμυρισμένης στέγης. Οι άνθρωποι και τα ζώα σε έναν κοινό αγώνα επιβίωσης. Και μέσα σε όλη αυτή την καταστροφή ο αγώνας των εθελοντών μια ελπίδα...

Βάνα Ζέρβα







ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ περισσότερα



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ