Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

18-05-2017 18:44:22

Μετέτρεψαν σε Χωματερή το δάσος της Μαργαρώνας στην Πρέβεζα

Χωματερή θυμίζει το δάσος της Μαργαρώνας, στο ύψος του καρνάγιου.

Συμπολίτες κατήγγειλαν ότι το δάσος έχει μετατραπεί σε χώρο ρίψης μπαζών, ενώ ο καθείς πετάει πλέον και τα σκουπίδια του μιας και η εικόνα συνηγορεί για τέτοιες «δραστηριότητες».

Επισκεφθήκαμε το δασάκι της Μαργαρώνας και διαπιστώσαμε «βουνά» από μπάζα και άλλα υλικά, πεταμένα στρώματα, κάθε λογής σκουπίδια, πλαστικές σακούλες, χάρτοκούτια και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Το δάσος έχει μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι λίγα μέτρα πιο πέρα, υπάρχει κάδος σκουπιδιών του Δήμου Πρέβεζας.

Από τη στιγμή λοιπόν που το απορριμματοφόρο επισκέπτεται την περιοχή, για ποιο λόγο δεν υπήρξε ως τώρα κανένα ενδιαφέρον από τους αρμόδιους, μιας και τα μπάζα και τα σκουπίδια είναι ορατά ακόμη και από μεγάλη απόσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως ο χώρος είναι ιδιόκτητος.

Η ρίψη μπαζών απαγορεύεται σε δάση, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Βασ. Δάλαρο ο οποίος τόνισε ότι θα επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο Πρέβεζας για το θέμα.

Ανεξάρτητα εάν ή είναι ή όχι ιδιόκτητος, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να μείνει σε αυτή την κατάσταση το δάσος. Θα πρέπει να καθαριστεί  πάραυτα, εκτός κι αν οι εικόνες που παραθέτουμε τιμούν την Πρέβεζα…

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε εάν υπήρξε κάποια επίσημη καταγγελία τόσο από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, είτε από κατοίκους της Μαργαρώνας που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την εν λόγω «χωματερή».

Οι αρμόδιες Αρχές θα πρέπει να μεριμνήσουν τόσο για τον καθαρισμό των σκουπιδιών όσο και των μπαζών στην περιοχή, πριν οι θερμοκρασίες ανέβουν και το δάσος αποτελέσει εστία μόλυνσης, ενώ παράλληλα υπάρξει και σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Δεν έχει περάσει καιρός άλλωστε, από την σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων Φορέων στην Π.Ε. Πρέβεζας για τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών.

Δεν νοείται σε μια εποχή που η φύση «καταδιώκεται» από το μπετόν, σε μια εποχή που η περιοχή μας φημίζεται για τα φυσικά της τοπία, τον Αμβρακικό, τα ποτάμια και τα δάση της, να συμπεριφερόμαστε κατ’ αυτό τον τρόπο και να επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο το περιβάλλον.  Ένα δασάκι που μέχρι τώρα γλύτωσε από την αλόγιστη υλοτομία, πρέπει άμεσα να πάψει να θυμίζει χωματερή.
Άρης ΤσελίκοςΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ