Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

03-08-2017 18:38:03

Γιατί όχι και πρωθυπουργό (συριζα) με κλήρωση; / της Βάνας Ζέρβα

Επιτέλους ακόμη ένα νομοθέτημα με ...αριστερό πρόσημο. Για την ακρίβεια προεδρικό διάταγμα με την υπογραφή φαρδιά - πλατιά του αξιότιμου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Η επιλογή των σημαιοφόρων και παραστατών στην 6η δημοτικού θα γίνεται στο εξής με κλήρωση. Το μήνυμα σαφέστατο. Καμιά διάκριση, καμιά αξιολόγηση, καμιά προσπάθεια. Όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Όχι ίσοι, ίδιοι. Το μήνυμα δίνεται από το δημοτικό σχολείο, και σίγουρα έπονται και οι άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Άλλωστε αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα της παιδείας με την οπισθοδρόμηση πίσω στην δεκαετία του 80, που κατάφερε χθες η κυβέρνηση με την ψήφιση του νέου νόμου για την παιδεία. Όπισθεν ολοταχώς λοιπόν σε ένα υποβαθμισμένο δημόσιο πανεπιστήμιο, έρμαιο των αριστερών ιδεοληψιών και αγκυλώσεων, όπου η  άμιλλα, έρευνα, η γνώση, η σύνδεση με την αγορά εργασίας, θεωρούνται

Ζητούμενα της ...κεφαλαιοκρατίας που δεν έχουν θέση σε ένα σύστημα παιδείας για τον ...λαό και τις ...λαϊκές ανάγκες!!! Γιατί όχι; Έτσι κι αλλιώς οι πλούσιοι θα σπουδάζουν σε καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Ίσως περισσότερο και από την οικονομική εξαθλίωση που επεφύλασσε η κυβέρνηση Συριζανελ στον δυστυχή ελληνικό λαό, η ισοπέδωση της παιδείας αποτελεί μεγαλύτερο πλήγμα. Ωστόσο, μέσα σ´ αυτή την δική τους λογική της ...ισότητας προς τα κάτω και της καταθλιπτικής ομοιομορφίας και ας μας μιλούν για πολύχρωμα κινήματα και διαφορετικότητες, θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε την κλήρωση και άλλου. Σε υψηλότερα επίπεδα. Λόγου χάρη βουλευτές με κλήρωση από το κόμμα τους. Όλοι με την σειρά τους να δοκιμάσουν την τύχη τους.

Κάποτε όταν ακόμη ήταν στο 3% και στο απόγειο της ιδεοληψίας τους τα έλεγαν αυτά. Τότε που θεωρούσαν  τις εκλογές  μια διαδικασία του αστικού καθεστώτος. Τότε, πριν πάρουν εξουσία. Κάποιες ανάλογες συζητήσεις είχαν γίνει και στην Πρέβεζα. Βουλευτές με την ...σειρά. Έπειτα βεβαίως «σφάχτηκαν» τοπικά γι’ αυτόν τον λόγο, και η έδρα εννοείται έμεινε σε αυτόν που ψήφισαν οι πολίτες.

Αλλά, Και γιατί όχι; Και πρωθυπουργός Συριζα με κλήρωση!!! Μπορεί να ήμασταν τυχεροί και να μας προέκυπτε κάποιος ..καλύτερος από τον Τσίπρα!!! Αμ δε.

Και παρεμπιπτόντως στα αριστερά καθεστώτα που αποτελούν σημεία αναφοράς για τον συριζα η διαδοχή στην εξουσία γινόταν και γίνεται κληρονομικώ δικαιώματι. Στα τελευταία απομινάρια μιας εποχής η Κούβα, αλλά και ο σύντροφος Μαδούρο που σκέφτεται να προωθήσει την γυναίκα του και τον γιο του στην εξουσία!!!ΠΟΛΙΤΙΚΗ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ