Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

07-10-2017 14:21:08

Γ. Μανιάτης από την Πρέβεζα: Έξω οι ριψάσπιδες από το νέο Φορέα! Ναι σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια, αξιολόγηση και επενδύσεις

Υπέρ των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων υπό προϋποθέσεις, των Επενδύσεων και της Αξιολόγησης τάχθηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης που βρέθηκε σήμερα το πρωί στην Πρέβεζα.

Ο κ. Μανιάτης απεύθυνε πρόσκληση στους πολίτες  που εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας τους διέσυρε πολιτικά, να επιστρέψουν στο «σπίτι» τους, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Η πόρτα μας όμως είναι κλειστή γι’ αυτούς τους ριψάσπιδες, που στα δύσκολα εγκατέλειψαν την Παράταξη, αυτούς που είχαν ωφεληθεί από την Παράταξη και τώρα προσπαθούν βλέποντας να καταρρέει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ, να επανέλθουν πίσω. Η πόρτα είναι κλειστή γι’ αυτούς που βρήκαν πολιτική καριέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, βρίζοντας μάλιστα πολλοί από αυτούς το ΠΑΣΟΚ πάνω στο οποίο στηρίχθηκαν» υπογράμμισε ο κ. Μανιάτης.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, συναντήθηκε με παραγωγικούς Φορείς στη ΒΙΠΕ και στη συνέχεια μίλησε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας με στελέχη της ΝΕ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το σχέδιό του για τη Χώρα και το νέο Προοδευτικό Κίνημα, ενώ εκτενής ήταν η συζήτηση και για τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Μανιάτης παρουσίασε την πρότασή του για την Κεντροαριστερά.

Παραθέτουμε την πρότασή του στο ακόλουθο βίντεο:

Σε ερώτηση της Τ.Φ. για το θέμα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα ο κ. Μανιάτης τάχθηκε υπέρ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά "Είμαι Καθηγητής Δημόσιου Πανεπιστημίου και έτσι θα παραμείνω μέχρι τέλους. Πιστεύω βαθιά στις απίστευτες δυνάμεις ενός απελευθερωμένου από γραφειοκρατία, ανταγωνιστικού δημόσιου Πανεπιστημίου. Γι’ αυτό δεν φοβάμαι καθόλου τη λειτουργία των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Ναι στη λειτουργία των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, υπο αυστηρούς όρους πιστοποίησης και διαρκούς ελέγχου. Θα ήθελα να έρθει στην Πατρίδα μου το Χάρβαρντ, θα ήθελα να έρθει η Σορβόννη ή το ΜΙΤ, όμως την ίδια στιγμή που θα ήθελα να έρθουν αυτά τα μεγάλα Πανεπιστήμια, θα ήθελα να απελευθερώσουν και τους 300.000 φοιτητές, 50.000 μεταπτυχιακούς και 15.000 δασκάλους- ερευνητές οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν τον πυλώνα της ανταγωνιστικότητας, της αριστείας, μιας Ελλάδας της κοινωνίας της γνώσης" σημείωσε.

Άρης ΤσελίκοςΠΟΛΙΤΙΚΗ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ