Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

07-02-2018 14:43:35

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝΕ!! / Του Μιχαήλ Λουκά

Στις 15 και 30’ το απόγευμα του Σαββάτου 3/2/18, «άγνωστοι» πέταξαν μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, έγραψαν αισχρά και ευθέως απειλητικά μηνύματα στον τοίχο του σπιτιού του, με κατακλείδα το μήνυμα «η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλ. Συντάγματος»!!

 

Ασφαλώς πρόκειται για ενέργειες του παρακράτους, που νόμισε ότι θα φοβίσουν τον μεγάλο Μίκη. Γνώριζαν ότι ο Μίκης θα μιλούσε στο συλλαλητήριο με την γλώσσα της ψυχής και της καρδιάς, ότι εκφράζει ελεύθερα τα πιστεύω του και ότι ουδεμία πολιτική δύναμη του τόπου κατόρθωσε να του περάσει χαλινό. Η απειλή έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα. «Είμαι ήρεμος και έτοιμος», δήλωσε ο Μίκης αμέσως μετά τους  βανδαλισμούς του παρακράτους, ζητώντας ταυτόχρονα από τους πολίτες «να μην πτοηθούν, να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση του πλήθους  στο Σύνταγμα στις 4/2/18. Φασίστες και πατριδοκάπηλους τους είπανε. Και ήταν τόσοι πολλοί στο Σύνταγμα και άλλοι τόσοι και άλλοι τόσοι και περισσότεροι, που συμμετείχαν με την ψυχή και την καρδιά από κάθε γωνιά της ελληνικής γης. Φασίστες και πατριδοκάπηλους τους είπανε και όμως ήταν άτομα κάθε ηλικίας, που ανέμιζαν με υπερηφάνεια στα χέρια τους ή κάλυπταν το σώμα τους με την γαλανόλευκη και μαζί τους εκπρόσωποι απ’ όλον τον κόσμο του απόδημου Ελληνισμού.

Ήταν ένας λαός που είχε παρεξηγηθεί με την σιωπή του, ακόμη και από τον μεγάλο Πινόκιο. «Βλέπετε πολίτες στους δρόμους να διαμαρτύρονται;», έχει πει  καμαρώνοντας, τουλάχιστον δυο φορές στην Βουλή. Δεν ήταν κατευθυνόμενοι «αγανακτισμένοι», ούτε εκφραστές των πολιτικών κομμάτων. Ήταν ο ΛΑΟΣ που ξύπνησε και όρθωσε το ανάστημά του. Ήταν ο ΛΑΟΣ ο ΜΕΓΑΣ που έστειλε μια ηχηρή προειδοποίηση σε όσους παίζουν με την εθνική μας αξιοπρέπεια, την Ιστορία μας και τις παραδόσεις μας. Αυτοί που παρακολούθησαν το μεγάλο γεγονός από την τηλεόραση, δεν μπορούν να φανταστούν  τις ανεπανάληπτες στιγμές που έζησαν όσοι από κοντά αισθάνθηκαν τον παλμό της ψυχής και της καρδιάς ενός λαού που υπεραγαπά την πατρίδα του. Μαζί τους και η πόλις των Αθηνών έζησε μια από τις συγκλονιστικότερες στιγμές της μακραίωνης ιστορίας της.

 Φασίστες και πατριδοκάπηλους τους είπανε αυτοί που κλεισμένοι στα καλά φρουρούμενα γραφεία τους παρακολουθούσαν άφωνοι, τρομοκρατημένοι, πανικόβλητοι, με χαμηλωμένα φώτα, το ογκώδες συλλαλητήριο. Όταν το πλήθος άρχισε να διαλύεται ειρηνικά, τότε, αφήνοντας στεναγμό ανακούφισης, επανήλθε το χρώμα στα πρόσωπά τους. Έσπευσαν αμέσως να συγκολλήσουν τα διαρραγέντα είδωλα της ιδιάζουσας μορφής του αριστερόφρονου φασισμού που επιδιώκουν να επιβάλλουν στην χώρα. Οπλισμένοι, τώρα, με θράσος δήλωσαν ότι η θέληση ενός τόσο περιορισμένου(!!) πλήθους δεν επηρεάζει τις αποφάσεις τους.

 Ήταν μια ειρηνική συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, μια γιορτή της Δημοκρατίας. Ας μην την μετατρέψει η ανίκανη αυτή κυβέρνηση σε συγκέντρωση οργισμένων.

Σημείωση: Κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου, ο Δ/ντής Παραγωγής της ΕΡΤ κ. Αναστασόπουλος, στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα και του κ. Παππά, προέτρεψε τους πολίτες να γιαουρτώσουν τον …. κ. Σαμαρά‼ Δυστυχώς, κάθε ημέρα πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μας εκπλήσσουν όλο και περισσότερο με το χαμηλό τους επίπεδο. Οι οργανωτές μίλησαν για 1 – 1,5 εκατομ. διαδηλωτές. ‘Όλα τα διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν ότι συμμετείχαν εκατοντάδες χιλ. διαδηλωτών. Ο συριζαίος κ. Μάρδας τους υπολόγισε σε 550.000. Η ΕΛ.ΑΣ, εκτεθειμένη για μια ακόμη φορά, υποπολλαπλασίασε τον αριθμό των διαδηλωτών σε 140.000. Ας σημειωθεί ότι τα πλάνα του πλήθους από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, είχαν σβησμένη την ημερομηνία και την ώρα λήψεως, για προφανείς λόγους σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές.     

Οι φωτογραφίες είναι της Μαρίνας Βερνίκος

        ΠΟΛΙΤΙΚΗ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ