Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

04-10-2017 20:40:46

'Εφιάλτης' οι μαζικοί πλειστηριασμοί ακινήτων

Ο εφιάλτης των μαζικών πλειστηριασμών ακινήτων χωρίς καμία προστασία για την πρώτη κατοικία χτυπά την πόρτα χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων. Ακόμα και για χρέη της τάξης των 2.500 ευρώ οφειλέτες κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ως αντιπολίτευση διαδήλωνε με το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και ως κυβέρνηση πράττει το ακριβώς αντίθετο και θα πάμε στο "κανένα σπίτι στα χέρια Ελλαδίτη"!!!
Με βάση τις εμπορικές τιμές και όχι τις αντικειμενικές θα γίνονται πλέον οι πλειστηριασμοί ακινήτων, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας εγγράφως σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης.
Με δεδομένο ότι η αγορά ακινήτων έχει καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια και οι εμπορικές αξίες απέχουν παρασάγγας από τις αντικειμενικές ακόμη και μετά τις διορθώσεις οι πλειστηριασμοί δεν θα κηρύσσονται άγονοι αφού δυνητικά θα υπάρξουν πλειοδότες με λιγότερα χρήματα. Το χαμηλότερο τίμημα που θα εισπραχθεί μπορεί να μην είναι αρκετό για να καλύψει τα χρέη των οφειλετών με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να βρεθούν όχι μόνο να χάσουν τα ακίνητά τους αλλά και συνεχίσουν να οφείλουν.
Πάντως ενδεικτικό της υποχρησιμοποίησης του μέτρου των πλειστηριασμών ακινήτων είναι ότι στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εμφανίζονται μόνο δυο ακίνητα και ειδικότερα:
Το ένα αφορά σε διαμέρισμα 68 τμ και ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας στην Κυψέλη με τιμή πρώτης εκκίνησης τις 84.897 ευρώ και το δεύτερο αφορά σε οικόπεδο 1.158 τμ στον οικισμό Ψαθάκι Πρέβεζας με τιμή πρώτης προσφοράς 80.000 ευρώ.
Η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας μετατίθεται από μήνα σε μήνα, παρά τις πιέσεις των δανειστών προς την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία.
Έχουμε βέβαια και την «απροθυμία» των συμβολαιογράφων να εγγραφούν στην πλατφόρμα και οι πλειστηριασμοί εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν περί τα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως οι τράπεζες, θέλουν να εξασφαλίσουν ότι ο πλειστηριασμός χιλιάδων ακινήτων δεν θα οδηγήσει σε «βουτιά» τις τιμές, κάτι που θα είχε επιπτώσεις στους τραπεζικούς ισολογισμούς.
Πρόσφατα η Πανελλήνια Ομοσπονδία, Αστυνομικών Υπαλλήλων συντάσσεται με όσους διαμαρτύρονται για τους άδικους πλειστηριασμούς και καλεί την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να λάβει μέτρα για την προστασία της περιουσίας που αποκτήθηκε με κόπους και θυσίες.
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αποτελέσουν βασικό μέσο επιδείνωσης της οικονομικής ανέχειας που βιώνει ο μέσος Ελληνας. Με ένα «κλικ» το σπίτι του θα αλλάζει χέρια και θα βλέπει σε ζωντανή σύνδεση!!!την αρπαγή της κατοικίας του.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ