Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

09-10-2017 13:28:13

Τα θρησκευτικά επιστρέφουν… Πριν φύγει ο Υπουργός

Σκούρα τα πράγματα για τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου όσον αφορά τα βιβλία των Θρησκευτικών, με το δεδομένο ότι είναι ο πρώτος υπουργός Παιδείας που δέχτηκε να ελέγχονται από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας τα βιβλία των θρησκευτικών και να μην προχωρούν, αν δεν δοθεί το «πράσινο φως».

Η  Κοινότητα του Αγίου Όρους με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας και σε όλους τους βουλευτές ζητάει, να επιστρέψουν στα Σχολεία τα παλιά βιβλία των Θρησκευτικών και τονίζει ότι:

«Οι ορθόδοξοι μαθητές με τους φακέλους μαθήματος που τους διανεμήθηκαν θα διδάσκονται ένα πανθρησκειακό μάθημα το οποίο εντέχνως θα ενσταλάζει στις ψυχές των την ιδέα ότι “όλες οι θρησκείες είναι λίγο πολύ το ίδιο” και εν τέλει θα τους οδηγεί στον αγνωστικισμό και την αθεΐα.

Μάλιστα οι παραπάνω υποχρέωση ισχύει μόνο για τους πλειοψηφούντες ορθοδόξους μαθητές, ενώ οι μειοψηφούντες ετερόδοξοι και ετερόθρησκοι θα έχουν το δικαίωμα να διδάσκονται ομολογιακό μάθημα, σύμφωνα με την πίστη τους.

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε φέτος έντεκα «φακέλους μαθητή» για την διδασκαλία των θρησκευτικών για να αντικαταστήσει το περυσινό βιβλίο το οποίο και αποσύρθηκε.

Πάντως για τους «φακέλους» του δημοτικού, δάσκαλοι δηλώνουν ότι συντάχθηκαν πρόχειρα με πολλά συντακτικά, ορθογραφικά και γραμματικά λάθη. Θεολόγοι παρατηρούν ότι «απουσιάζει σχεδόν η αναφορά στο πρόσωπο του Χριστού ως λυτρωτή - σωτήρα, υποβιβάζοντάς τον σε απλό «διδάσκαλο».περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ