Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

09-11-2017 10:11:21

Σε περίεργες 'συνεργασίες'

Σε περίεργες  «συνεργασίες» ή «συμφωνίες» ή «προμήθειες» φαίνεται να έχει εμπλακεί ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Την άμεση διερεύνηση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, επεισοδίου του Π. Καμμένου με ταξίαρχο των Εξοπλισμών για πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, ζητά η Νέα Δημοκρατία.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση ότι «οι δικαιολογίες που έδωσε και χθες ο κ. Καμμένος διαψεύδονται πλέον και από τις επίσημες αρχές της χώρας»
Η ΝΔ κάνει λόγο επίσης για αυτονόητες και βαρύτατες ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο καλεί να απομακρύνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αλλιώς «θα επιβεβαιώσει ότι η ανοχή οφείλεται σε συνενοχή».

Να θυμίσουμε πως πρόκειται για ένα πρωτοφανές επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας και ενός ανώτατου αξιωματικού που σημειώθηκε πριν από λίγο καιρό μέσα στο γραφείο του Πάνου Καμμένου στο Πεντάγωνο, με τις προεκτάσεις τής μέχρι σήμερα άγνωστης υπόθεσης να φτάνουν από την Ελλάδα έως τη Σαουδική Αραβία και τον πόλεμο της Υεμένης, που έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση με περίπου 20 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σύμφωνα πάντα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έφτασε στο σημείο να ζητήσει τη σύλληψη (!) Ταξιάρχου ο οποίος υπηρετούσε στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών από τον φετινό Μάρτιο θεωρώντας, ότι ο Έλληνας αξιωματικός υπονομεύει τη συμφωνία που μπορεί να ανέλθει στο ποσό των 64 εκατ. ευρώ. «Να παραμείνει φρουρούμενος στον προθάλαμο χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με οποιονδήποτε», διέταξε ο Πάνος Καμμένος και ζήτησε από τον προϊστάμενο της ασφάλειας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να θέσει σε αυστηρό περιορισμό τον ταξίαρχο διευθυντή Αμυντικών Προγραμμάτων που ο ίδιος ο υπουργός είχε επιλέξει για την ευαίσθητη αυτή θέση πέντε μήνες νωρίτερα…περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ