Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

01-12-2017 10:42:05

Ο Ανδρέας Λοβέρδος καταγγέλλει… Δεν του επέτρεψαν Να δει τα στοιχεία

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να απεμπλακεί από την υπόθεση, η αντιπολίτευση κλιμακώνει την κριτική της και σφίγγει τον κλοιό.
Η ΝΔ κατέθεσε αίτημα για άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατέθεσαν το αίτημα επισημαίνουν ότι, μετά την πρόσφατη σχετική συζήτηση στη Βουλή, «εγείρονται βάσιμες ανησυχίες για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί ο κ. Υπουργός, για τη φαλκίδευση των διαδικασιών, για το κύρος του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και για το κύρος του Ελληνικού Κράτους στις διεθνείς του σχέσεις».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος κατήγγειλε ότι πήγε στο ΥΠΕΞ, αλλά δεν του επέτρεψαν να δει τα στοιχεία, για τα οποία είχε μιλήσει τη Δευτέρα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.
«Οι ανακοινώσεις του κ. Κοτζιά είναι ακατανόητες. Ο πρωθυπουργός την Δευτέρα είπε ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία που κατέθεσε προφορικά και κάλεσε τους προέδρους των κομμάτων να πάνε στο υπουργείο Εξωτερικών, για να τα δουν. Μου ζήτησε η κυρία Γεννηματά να πάω εκ μέρους της και να τα δω. Πήγα και ένας υπάλληλος από το διπλωματικό γραφείο του υπουργού μου είπε ότι δεν είχε ενημέρωση και εντολή. Διαμαρτυρήθηκα και εισέπραξα την απαράδεκτη κριτική από τον κ. Κοτζιά. Δεν έκανα κάτι παραπάνω από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός» ανέφερε χαρακτηριστικά.περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ