Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

08-11-2017 10:04:14

Η Κυβέρνηση της κωλοτούμπας

Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ο τίτλος «Κυβέρνηση της κωλοτούμπας» μετά την στροφή 180 μοιρών του νυν και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή  και Νικολάου Παρασκευόπουλου  στο «θέμα του νόμου (νόμος Παρασκευόπουλου) που επέτρεψε τις αθρόες αποφυλακίσεις κρατουμένων βαρυποινιτών, οι οποίοι μόλις πέρασαν την πύλη των φυλακών διέπραξαν νέες εγκληματικές ενέργειες.
Ο «νόμος Παρασκευόπουλου» αποφυλάκισε χιλιάδες κρατούμενους ακόμη και άτομα που  έχουν διαπράξει σκληρά αδικήματα (ληστείες, βιασμούς, κ.λπ.) και είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις, επικρίθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Παρασκευόπουλος κατ΄ επανάληψη, υπεραμύνθηκε του νομοθετικού δημιουργήματός του, επικαλούμενος ότι κατά το παρελθόν ανάλογη νομοθετική ρύθμιση είχε ψηφίσει και η Νέα Δημοκρατία.
Από την πλευρά του ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, τόσο από την Βουλή, όσο και σε συνεντεύξεις του σε διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όχι μόνο υπεραμύνθηκε των «ευεργετικών διατάξεων» του νόμου Παρασκευόπουλου για τις αποφυλακίσεις, αλλά ακόμη και πριν λίγες μέρες, τόσο μέσα από το κοινοβούλιο, όσο και σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι θα παρατείνει τον νόμο.
Αιφνιδιαστικά την Δευτέρα και κάτω από το βάρος της κοινωνικής και πολιτικής κατακραυγής ,ο κ. Παρασκευόπουλος μέσα από το κανάλι της Βουλής άλλαξε κατά 180 μοίρες την έως τότε τακτική του, ζητώντας την κατάργηση του νόμου που εκείνος δημιούργησε, για την αποσυμφόρηση των φυλακών….
Επισήμανε ότι ο νόμος του είχε έκτακτο χαρακτήρα, που στόχευε στην αντιμετώπιση των έντονων συνθηκών συμφόρησης που επικρατούσαν στις ελληνικές φυλακές και προσέθεσε πως δεν μπορεί να ισχύει για πάντα...

 περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ