Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

31-07-2017 10:51:14

Εν μέσω έντασης…

Εν μέσω έντασης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με εννέα άρθρα για ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας, ενώ δεκτές έγιναν και οι 16 υπουργικές τροπολογίες και μια βουλευτική που είχαν κατατεθεί στο ίδιο νομοθέτημα.

Το μπαράζ τροπολογιών κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο με τίτλο: «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις». Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή Οδηγία για την ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής.

Μάλιστα η σωρεία τροπολογιών που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο προκάλεσε νωρίτερα την αποχώρηση της Ν.Δ. από τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, ενώ το ίδιο είχαν πράξει χθες το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

«Συζητάμε ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει εννέα άρθρα για την ενσωμάτωση οδηγίας και άλλα είκοσι άρθρα που προστέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών. Είδαμε από χθες σωρεία τροπολογιών-σχεδόν ανά δέκα λεπτά κατατίθεντο τροπολογίες- που έχουν φθάσει περίπου τις 35 τροπολογίες μαζί με εκείνες που είχαν ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο» είπε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Αντιλαμβάνεσθε τι ψηφίστηκε λίγο πριν κλείσει η Βουλή για καλοκαίρι….περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ