Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

07-03-2018 10:20:10

Δεν έχει τέλος η λίστα

Δεν έχει τέλος η λίστα των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών που έλαβαν το επίδομα ενοικίου που η κυβέρνηση θεσμοθέτησε με διάταξη του Γ’ Μνημονίου τον Αύγουστο του 2015. 
Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωνε την περασμένη εβδομάδα πως δεν υπάρχουν άλλοι υπουργοί που έλαβαν το επίδομα πέραν των τεσσάρων (Δημήτρης Μάρδας, Παναγιώτης Σγουρίδης, Κώστας Φωτάκης και φυσικά Ράνια Αντωνοπούλου), η περίπτωση του τέως εξωκοινοβουλευτικού υπουργού Δικαιοσύνης και νυν βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Νίκου Παρασκευόπουλου επιβεβαιώνει πως τελικά η χρήση αυτού του προνομίου ήταν κανόνας για τους υπουργούς.
Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από τη Διαύγεια, στις 11 Απριλίου 2016 ο υπουργός έλαβε «επίδομα διαμονής» ύψους 7.000 ευρώ. Πρόκειται για την απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 19774 (ΑΔΑ 7Κ9ΣΩ-Ψ5Κ) που υπογράφηκε από το Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης του υπουργείου Δικαιοσύνης και τον προϊστάμενο του τμήματος αυτού. Μάλιστα αναγράφεται ξεκάθαρα πως «μετά από έλεγχο και επεξεργασία των δικαιολογητικών πληρωμής σας προωθούμε για ενταλματοποίηση στο όνομα του δικαιούχου Παρασκευόπουλος Νικόλαος τη δαπάνη των 7.000 ευρώ». 

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο κ. Παρασκευόπουλος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 δεν ήταν βουλευτής με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια, μαζί με τον επίσης Βορειοελλαδίτη συνάδελφό του καθηγητή Δημήτρη Μάρδα ορίστηκαν ως εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί στην πρώτη κυβέρνηση και συχνά - πυκνά μοιράζονταν το ίδιο αεροπλάνο από και προς τη Θεσσαλονίκη, την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο μετέβαιναν στην πόλη τους δηλώνοντας πως ταξιδεύουν υπηρεσιακά προκειμένου να δικαιολογηθούν οι σχετικές δαπάνες των εισιτηρίων. Αν και ο κ. Παρασκευόπουλος έγινε για πρώτη φορά βουλευτής με λίστα στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου του 2015, φέρεται να διεκδίκησε και να πήρε το ποσό των 7.000 ευρώ αργότερα, δηλαδή περίπου έξι μήνες μετά. Κι αυτό, παρά το γεγονός πως ως βουλευτής έχαιρε πλέον από τον Σεπτέμβριο του 2015 του προνομίου της καταβολής αποζημίωσης για στέγαση στην Αθήνα, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του…περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ