Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

04-08-2017 13:48:13

Αντιλαμβάνεσθε που πάμε…

Για επερχόμενο 4ο Μνημόνιο κάνει λόγο σε έκθεσή της η αμερικανική Τράπεζα JP Μorgan, καθώς οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας την περίοδο 2019-2020 θα ανέλθουν σε περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, για μια «καθαρή» έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης μέχρι τον Αύγουστο του 2018, η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει πρωτίστως ότι έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση στις αγορές και μπορεί να καλύψει τις περισσότερες από αυτές τις ανάγκες. Εάν αποτύχει να το κάνει, τότε θα οδηγηθεί σε τέταρτο μνημόνιο.

Κατά την άποψη των αναλυτών, η Ελλάδα θα πρέπει να προσεγγίσει την αγορά ακόμη 2-3 φορές μέχρι τον Αύγουστο του 2018, οπότε και θα πρέπει να επιχειρήσει μια καθαρή έξοδο. Ταυτόχρονα όμως με τις δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές, σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, θα πρέπει να παραμείνει πιστή στις μεταρρυθμίσεις και οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος του QE.

Για την τρίτη αξιολόγηση εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξουν καθυστερήσεις και αυτή τη φορά, που θα φθάσουν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου ή τις αρχές του α΄ τριμήνου του επόμενου έτους.

Αντιλαμβάνεσθε πού πάμε και ποια ανάπτυξη έρχεται…

 περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ