Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 |  


26820 89250
topfonip@otenet.gr

Καθημερινή Ανεξάρτητη
Εφημερίδα της Πρέβεζας

14-11-2017 10:25:33

«Αντικυβερνητικό δημοψήφισμα» Η ψηφοφορία στην Κεντροαριστερά

Ρίγος έπιασε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την αθρόα συμμετοχή στις εκλογές του νέου Φορέα της Κεντροαριστεράς. Η Κυβέρνηση επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία του θέματος λέγοντας ότι πήγαν μόνο οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, όμως πολλοί είναι εκείνοι που μεταφράζουν την ψηφοφορία της Κυριακής ως «αντικυβερνητικό δημοψήφισμα».

Στις τάξεις του  ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στον κυβερνητικό χώρο είναι ευδιάκριτη μια διάχυτη αμηχανία, ιδίως εξαιτίας του γεγονότος ότι η υψηλή συμμετοχή θεωρείται προϊόν κινητοποίησης πολιτών που ήθελαν την καταδίκη της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Για την πλειοψηφία των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση της κεντροαριστεράς και η προοπτική μελλοντικής σύμπραξης μαζί της είναι μία χαμένη υπόθεση. Από καιρό εκτιμούσαν ότι ο χώρος αυτός ήταν και θα παραμείνει ένας εν δυνάμει σύμμαχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, εφόσον υπάρξει ανάγκη για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επικρατεί μάλλον σχετική ικανοποίηση από τον αντικυβερνητικό χαρακτήρα που οι περισσότεροι από τους υποψήφιους αρχηγούς έδιναν στη διαδικασία, όπως και η πλειονότητα των ψηφοφόρων που προσερχόμενοι μαζικά στις κάλπες διακήρυσσαν τη βούλησή τους να ισχυροποιηθεί ο νέος Φορέας και να αποτελέσει μοχλό για την ανατροπή της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής.

 περισσότεραΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ